Almatea

Nem akartam kidobni a turmixba meeghámozott alma héját. Már csak azért sem, mert akertből származik és tuti bio. Ezért beleszórtam a magházaival együtt egy kis nyeles lábasba és almatea készült belőle. Nyáron is érdemes ilyet készíteni, csak akkor jegesen, citromfűvel vagy mentával ízesítve. Télen a fahéj és a narancslé illik hozzá. Ha elkészíted, akkor elfeledheted az aromákat, amelyeket manapság a teás tasakokba rejtenek.

Hozzávalók:

1 alma héja és magháza (készítheted egész almából is.), 3 dl víz, csipet fahéj, ízlés szerinti édesítő.

Elkészítése:

  1. Az almamaradékokat tegyük egy kisebb lábasba.
  2. Öntsük rá a vizet.
  3. Alacsony hőmérsékleten főzzük 15-20 percet.
  4. Szűrjük le.
  5. Ízesítsük fahéjjal vagy ízlés szerint.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben