Hagyományos módon tálalva

Grillezett cukkini gyros köntösben

Immár elkezdett teremni a cukkini a családi kiskertben és a boltokban, piacokon is megjelentek a zsenge termések. Érdemes sűrűn a menübe iktatni, mert nem csak olcsó, de igazán remek alapanyag és sokoldalúan felhasználható. 

Hagyományos módon tálalva

Az első termésekből nálunk grillezett cukkini gyros köntösben készült. Igen gyors ebédre volt szükségünk és ebben a kontakt grill szokott a segítségemre lenni. Ezért bele került a cukkini és némi hús is. Nagyjából húsz perc alatt el is készült a királyi lakoma. 

Tálalhatod úgy is, hogy a cukkinikre teszed a húst, házi ketchupot és szintén ház majonézt csorgatsz rá és lefeded cukkinivel. 

Hozzávalók:

2 zsenge cukkini,

gyros fűszerkeverék (oregánó, paprika, bors, fokhagyma, bazsalikom),

só,

1 evőkanál petrezselyem zöldje,

1 teáskanál pirospaprika,

0,5 kg darált hús,

zsír. 

Szendvicsként, vagy ha úgy tetszik, hamburgerként tálalva

Grillezett cukkini gyros köntösben elkészítése:

Keverjük össze a darált húst a pirospaprikával, petrezselyem zöldjével, 1 teáskanál sóval és 2 teáskanál gyros fűszerkeverékkel.

Formázzunk belőle lapos korongokat és zsírral megkenve a kontakt grill lapjait süssük világos barnára a húspogácsákat. 

A cukkinit szeleteljük 1,5-2 centi vastagra. 

Szórjuk meg mindkét oldalát gyros fűszerkeverékkel. 

Szintén zsírral kenjük meg a sütőlapokat és süssük világosbarnára a cukkiniket.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben