Fűszeres fasírt

Imádom a fasírtokat. Gyorsan vacsorává vagy ebéddé alakulnak és számtalan formában el lehet őket készíteni. A fűszeres fasírt fő attrakciója az újhagyma, amely manapság tonnaszám fordul meg nálunk és még az én – szinte – feneketlen éhségemnek is sok volt. Vagyis hiába imádom a zöldhagymát és eszem, amikor csak tehetem, azért van az a mennyiség, amely kifog rajtam. Ekkor került a már kissé kornyadó zöldhagyma a szárával együtt a fasírtomba, néhány igazán kiváló fűszer kíséretében. 

Hozzávalók: 

0,5 kg darált pulykahús, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál majoranna, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál lestyán, fél teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál fokhagyma granulátum, fél teáskanál őrölt fekete bors, 1 tojás, 2-3 szál újhagyma, 4-5 evőkanál kókuszzsír. 

A Fűszeres fasírt elkészítése:

  1. Az újhagymát apróra vágjuk. Célszerű késes aprítóban. 
  2. A darált húst összekeverjük az apróra vágott újhagymával, fűszerekkel, és a tojással. 
  3. Serpenyőben, közepesen meleg kókuszzsírra tojás nagyságú gombócokat teszünk a masszából. A tetejüket lelapítjuk. 
  4. Mindkét oldalát a korongnak világosbarnára sütjük. 

Tipp: 

Újhagyma helyett használhatsz póréhagymát, lilahagymát vagy akár vöröshagymát is. Pulykahús helyett bármilyen darált húst süthetsz. Rukkolás salátával körítve a legfinomabb, de tálalhatod édesburgonyapürével is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben