Almás totu fánk

Annyi hagyományos fánk recept kerül manapság elém az interneten, hogy elkezdtem vágyni rá. Nem csoda, végül is farsang van. 

Végül egy túrós fánk receptje jött velem szembe, amelyről eszembe jutott, hogy van még egy kevés tojásfehérje a hűtőben sorsára várva. Így azonnal körvonalazódott egy túrós fánk receptje a fejemben. Aztán rátekintettem a gyümölcsös kosárra, ahol a saját kerti almák szintén sorsukat várták már egy ideje. Aztán munkához láttam és először a totukészült el, majd összeállt az almás totu fánk. 

Bár túl sok alapanyagot nem igényel, mégis egészen nagy adag lett belőle. Igaz, annyira finom, hogy náluk nem tartott sokáig. 

Mivel mi eszünk zabot, így nálunk zabpehelylisztből készült a fánk, de elkészítheted szezámmagliszt és bambuszrostliszt keverékével is.

Hozzávalók: 

13 dkg totu,

1 közepes alma,

1 doboz natúr kókuszjoghurt (125 gr),

25 csepp sztívia,

3 evőkanál agavé szirup,

2 teáskanál vanília aroma,

2 tojás, 

2 teáskanál szódabikarbóna,

13 dkg zabpehelyliszt,

kókuszzsír.

Az almás totu fánk elkészítése:

  1. Az almát késes aprítóban apróra vágjuk.
  2. Egy tálba beletesszük az összevágott almát, a totut, az édesítőket, vaníliaaromát, kókuszjoghurtot.
  3. Botmixerrel alaposan pürésítjük. 
  4. Hozzá ütjük a tojásokat és alaposan elkeverjük. 
  5. Beleszórjuk a szódabikarbónát és a zabpehelylisztet és elkeverjük. 
  6. Kókuszolajat melegítünk. Közepes hőmérsékletű legyen, a nagyon forróban megég a tészta. 
  7. Egy teáskanálnyi tésztát teszünk az olajba és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. 
  8. Sárgabarack lekvárral tálaljuk, de nagyon finom szilvalekvárral is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben