Almás muffin datolyakrémmel

Volt néhány ráncosodó savanykás alma a konyhapulton lévő kosárban. Ideje volt belőle egy süteményt készíteni, de nem akartam palacsintába tenni és almaszósz is van még az almáriumban, hogy stílusosak legyünk. Valami gyors megoldástra vágytam, amely ilyenkor nem más, mint a muffin. Így készült el az almás muffin datolyakrémmel. A krém azért került a tetejére elsőként, mert kimaradt a tésztából egy kis áztatott datolya és mazsola. De a végén kiderült, hogy ezzel a krémmel az igazi a muffin. 

Persze a datolyakrémből is maradt egy kisebb adag, amely szintén különleges édességben végezte. 

Hozzávalók:

8-10 aszalt datolya,

2 marék mazsola,

3-4 közepes alma,

15-20 csepp sztívia (vagy más általad használt édesítő),

1 evőkanál agavé szirup,

1 teáskanál fahéj,

2 tojás,

2 evőkanál édesburgonyaliszt,

1 púpozott evőkanál kókuszliszt,

5 dkg vaj,

1 teáskanál szódabikarbóna.

Az almás muffin datolyakrémmel elkészítése:

Beáztatjuk az aszalt gyümölcsöket. 

Lereszeljük az almát.

Megszórjuk fahéjjal, a sztíviával és agavé sziruppal. Alaposan keverjük össze. 

A megpuhult aszalt gyümölcsöket turmixba tesszük, hozzá teszünk a lereszelt almából két evőkanálnyit és pépesre turmixoljuk. 

A pép harmadát bele tesszük a fahéjas almába. Ekkor meg tudjuk kóstolni, hogy mennyire édes és elég édes-e. Ha nem, akkor mehet bele még édesítő. 

Beletesszük a tojásokat és az olvasztott vajat. Összekeverjük. 

Beleszórjuk a liszteket, a szódabikarbónát és elkeverjük.

Muffinsütőbe tesszük és 180 fokon 30 percig sütjük.

A tetejére a maradék datolyakrémet tesszük.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben