Mandulás-meggyes paleo piskóta

Gyors és nem túl bonyolult süteménnyel szerettem volna beáállítani egy családi születésnapi ebédre, mert torta már szerepelt a menüben. Mivel az eper még aranyárban van és alig-alig találni magyart belőlük, így a mélyhűtőhöz fordultam segítségért. Jóbarátom a fagyasztott meggy, még sosem hagyott cserben. Vele készült a mandulás-meggyes paleo piskóta.

Hozzávalók:

5 tojás, 5 kanál eritrit+3 kanál a meggy édesítésére, 5 púpozott evőkanál darált mandula, 1 kg fagyasztott meggy, 2 teáskanál fahéj, 1 teáskanál vaníliaaroma, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál citromsav.

A mandulás-meggyes paleo piskóta elkészítése:

  1. A meggyet kiolvasztjuk és alaposan lecsöpögtetjük. Ki is nyomkodhatjuk belőle egy kicsit a levét.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A fehérjéből habot verünk.
  4. Amikor már kemény hab, hozzá adjuk kanalanként az eritritet és tovább verjük a habverővel.
  5. Ezután a tojások sárgáját tesszük hozzá egyesével és még mindig tovább verjük habverővel.
  6. Belekeverjük a szódabikarbónát és a citromsavat és jól átforgatjuk a habverővel.
  7. Fakanállal beleforgatjuk a darált mandulát.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.
  9. A meggyet megszórjuk fahéjjal és a maradék 3 evőkanál eritrittel és alaposan összekeverjük.
  10. Rádobáljuk a tészta tetejére a meggyet.
  11. 200 fokon 8-10 percig sütjük, majd 180 fokon további 20 percet, tűpróbáig.
  12. Amikor langyos szeletelhetjük.

Tipp:

Citromsav helyett használhatsz egy-két teáskanálnyi citromlevet is. A fagyasztott meggyet lecserélheted reszelt vagy felkockázott almára is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben