Cukkini chips gluténmentesen

Ebben az időszakban naponta kerülnek be a kertből a cukkini óriások. Idén sárga is volt köztük, amelynek az íze ugyanis nem volt más, mint a hagyományos zöld színűé, de minden esetre viccesebb volt a külleme. Mivel egy ki sós ropogtatni valóra vágytunk, gyorsan körül néztem miből készülhetne, majd megakadt a szemem a sárga cukkinin. Nagyon finom lett a cukkini chips gluténmentesen, három féle ízesítésben készült: sósan, fokhagymásan és paprikásan. Akár vendégvárónak is megfelel.

Hozzávalók: 

1 közepes cukkini, kókuszolaj, só, fokhagymapor, pirospaprikapor. 

A cukkini chips elkészítése: 

  1. A cukkinit hosszában négy felé vágjuk. 
  2. Uborkagyalun leszeleteljük.
  3. Kókuszolajat megforrósítunk serpenyőben. Annyit, hogy bőven ellepje a cukkiniket. 
  4. Beledobjuk egyesével a cukkinidarabkákat.
  5. Addig sütjük, amíg kissé megbarnul a széle.
  6. Konyhai papírtörlőre szedjük a megsült cukkinit.
  7. Fűszerezzük.
  8. Azonnal tálaljuk.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben