Paleo torta sütés nélkül

Sosem árt, ha az ember jó sok zselatinnal látja el a szervezetét. Remek a bőrnek, körömnek és hajnak, de nem utolsó sorban az izületeink is hálásak érte. Ebből a megfontolásból igyekszem ahová csak lehet becsempészni a zselatint. Ez a paleo torta, amely gyümölcsök özönét is rejti, kifejezetten jó alany a zselatin bevitel fokozására.

Lehet vegyesen is használni a datolyát és a mazsolát, úgy talán még finomabb. A dió nagyon markáns aromát ad a süteménynek, így érdemes keverni mandulával vagy kesudióval. A tortát akár egy-két nappal korábban is elkészítheted, nem lesz baja a hűtőben. A tetejét tuningolhatod még reszelt vagy olvasztott csokival és gyümölcsdarabkákkal.

Hozzávalók

4 marék mandula vagy dió, 3-4 marék datolya vagy 5-6 marék mazsola, pár csepp vaníliakivonat, fél evőkanál kakaópor, 1 csomag fagyasztott gyümölcs (málna, áfonya, meggy), 2-3 evőkanál agave szirup, fél -1 dl víz, 2 csomag zselatin lap

Elkészítése

  1. Beáztatjuk a datolyát vagy a mazsolát forró vízbe.
  2. Késes aprítóban összeaprítjuk a magot, az ázott aszalt gyümölcsöt, a vaníliaaromát és a kakaóport.
  3. A masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük és belesimítjuk.  
  4. A fagyasztott gyümölcsöt turmixba tesszük az agave sziruppal és krémesre turmixoljuk.
  5. Bezáztatjuk a zselatinlapokat.
  6. Maximum 1 dl vízben felolvasztjuk a tűzhelyen. (Nem forraljuk, csak nagyon mérsékelten melegítjük addig, amíg felolvadnak a zselatin lapok.
  7. A felolvadt zselatint is a turmixba öntjük és átkeverjük. (Nem kell hosszasan turmixolni, csak épp egyszer megnyomjuk röviden a gombot, hogy elkeveredjen alaposan.)
  8. Beleöntjük ezt a turmixot is a tortaformába és hűtőbe tesszük.
  9. Pár órás hűtés után kitűnően szeletelhető.