Sonkás – sajtos paleo korong

Miután szert tettem egy újabb adag édesburgonyalisztre, azonnal valami újat akartam készíteni vele. Sonkás-sajtos paleo korong sült ki belőle, több is.

Hozzávalók:

3 tojás, 2 dl víz, 1 teáskanál só, 3 evőkanál édesburgonyaliszt, 2 evőkanál szezámmagliszt, 2 evőkanál lenmagliszt, zsír, 25 dkg sonka, fél fej vöröshagyma, fél gumó édesburgonya, 15 dkg keménysajt, só, pirospaprika.

A sonkás-sajtos paleo korong elkészítése:

  1. Megforrósítunk egy serpenyőben két evőkanálnyi zsírt.
  2. Rádobjuk a felkockázott sonkát, a felkockázott vöröshagymá és a szintén felkockázott édesburgonyát.
  3. Megszórjuk fokhagymagranulátummal, sóval.
  4. Addig sütjük, amíg a hagyma megpuhul, a sonkadarabok széle megpirul, majd félre tesszük.
  5. A tojásokat feltörjük és hozzá öntünk fél dl vizet és hozzátesszük a sót. Összekeverjük.
  6. Beletesszük a liszteket és alaposan elkeverjük.
  7. Felöntjük a masszát vízzel. Kicsit folyósabb nokedlitészta sűrűségűnek kell lennie.
  8. Zsírt hevítünk egy serpenyőbe evőkanálnyi halmokat teszünk bele a masszából. Krorng alakúra formázuk őket.
  9. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  10. A korongokat megpakoljuk a hagymás sonkával és szórunk rá sajtot. Majd a tetejére egy másik korongot teszünk.

Tipp

Salátával, paradicsommal még finomabb, de önmagában is laktató étel.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben