A három legspórolósabb paleo étel sokadikára

A sokadika avagy a laposabb pénztárca sem ok arra, hogy feladjuk az egészséges étkezést. Paleo étel készülhet takarékosan is és ehhez még a jó ízekről sem kell lemondani. Összeszedtem három olyan paleo étel receptjét, amelyek a nagy karácsonyi kiköltekezések és január közepe után is bőven beleférnek az esetlegesen szűkös költségvetésbe. 

Egy alapanyagból akár három paleo étel is készülhet

Amikor egy alapanyagból háromféle étel is készülhet, akkor azt nyugodtan nevezhetjük elegánsan gazdaságosnak. Ilyen alapanyag egy nagyobb, csontos pulyka felsőcomb. Igen finom hús és nem is kérnek érte sokat úgy általában sem. Ha pedig belefutnál abban, hogy akciós áron kínálják (kb 1000-1200 Ft/kg), akkor mindenképp vegyél belőle, akár többet is. A fagyasztó ebben az esetben nagyon jó barát. 

Amikor nagyobb, csontos pulyka felsőcombra lelek, akkor készítek belőle levest, sültet és salátát. Három ételt is rögtön egymás után

Vacsora és tízórai vagy ebéd és vacsora egyszerre

Vannak olyan ételek, amelyek maradéka remekül hasznosítható a következő étkezésnél, persze kissé felturbózott verzióban. Éppen ezért érdemes belőlük jóval nagyobb adagot készíteni, mert így egyben két étkezést is letudhatunk egy főzéssel

Lehet a fő paleo étel a vacsora és a maradék a másnapi tízórai. De azt is meg lehet tenni, pláne így a home office időszak közepén, hogy ebédre észül el a fő paleo étel és a vacsora lesz a maradék. Tetszőlegesen kombinálható. 

Bíborszín salátában és köretben

Ezúttal egy salátát ajánlok, amely idényzöldségből készül és sokoldalúan használható, ráadásul filléres összeg az elkészítése. Ez a céklasaláta paleo módon

Nem kell hozzá sok alapanyag és a cékla is nagyon jó árban van ebben az időszakban. Az pedig bónusz, hogy az egyik legegészségesebb zöldségünk. 

Tálalhatjuk köretként sültekhez, tehetjük salátákba, keverhetjük például házi majonézbe is, de még paleo szendvicsek tetejére is halmozhatjuk.