Paleo rántott hús

Igen, mi magyarok mindent bepanírozunk, mert nekünk ez így jó. Rántott hús nélkül nincs valamire való családi ebéd se. Bár a paleóban ezt kissé körülményesebb megoldani, de nem lehetetlen. Íme a legújabb “bunda” ötletem a paleo rántotthús számára.

Hozzávalók:

6 szeletelt sertéskaraj, só, 1 teáskanál fokhagymagranulátum, földimandulaliszt, édesburgonyaliszt, kókuszzsír, 2 tojás, 1 dl víz, 1 teáskanál mentes ételízesítő.

A paleo rántotthús elkészítése:

  1. A szeletekre vágott karajt kolpfoljuk hajszál vékonyra.
  2. Sózzuk be mindkét oldalát és hagyjuk egy fél órát pihenni.
  3. Két felvert tojást keverjük össze a vízzel.
  4. Sózzuk meg és tegyük bele a mentes ételízesítőt és a fokhagymagranulátumot.
  5. A földimandulalisztet keverjük össze az édesburgonyaliszttel 1:1 arányban.
  6. A húst először a tojásba forgassuk bele.
  7. Ezután a földimundula és édesburgonyaliszt keverékével szórjuk meg.
  8. Forró kókuszzsírban világosbarnára sütjük. Gyorsan kész.