Igen, mi magyarok mindent bepanírozunk, mert nekünk ez így jó. Rántott hús nélkül nincs valamire való családi ebéd se. Bár a paleóban ezt kissé körülményesebb megoldani, de nem lehetetlen. Íme a legújabb “bunda” ötletem a paleo rántotthús számára.
Hozzávalók:
6 szeletelt sertéskaraj, só, 1 teáskanál fokhagymagranulátum, földimandulaliszt, édesburgonyaliszt, kókuszzsír, 2 tojás, 1 dl víz, 1 teáskanál mentes ételízesítő.
A paleo rántotthús elkészítése:
- A szeletekre vágott karajt kolpfoljuk hajszál vékonyra.
- Sózzuk be mindkét oldalát és hagyjuk egy fél órát pihenni.
- Két felvert tojást keverjük össze a vízzel.
- Sózzuk meg és tegyük bele a mentes ételízesítőt és a fokhagymagranulátumot.
- A földimandulalisztet keverjük össze az édesburgonyaliszttel 1:1 arányban.
- A húst először a tojásba forgassuk bele.
- Ezután a földimundula és édesburgonyaliszt keverékével szórjuk meg.
- Forró kókuszzsírban világosbarnára sütjük. Gyorsan kész.