Hagymás ágyon sült lestyános csirkecomb

Imádom a sült csirkét. Azt meg pláne szeretem benne, hogy számtalan módon fűszerezhető. Tulajdonképpen klasszikusan a csirkecomb egy üres vászon, amelyre fűszerekkel olyan képet lehet festeni, amilyenre éppen az embernek hangulata támad. Ráadásul minimális munka van vele. Csak be kell szórni a fűszerekkel, mellé dobálni némi zöldséget és egy füst alatt (azért az jobb, ha nem füstöl) kész a vacsi vagy ebéd. Közben pedig annyi mindenre juthat idő. Ilyen a lestyános csirkecomb hagymaágyon sütve.

Hozzávalók: 

2 egész csirkecomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 vékony szelet füstölt szalonna, só, fokhagymagranulátum, lestyán. 

A lestyános csirkecomb elkészítése:

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk. 
  2. Megszurkáljuk a combokat és minde lukba szalonnadarabot teszünk. A bőre alá is teszünk néhány darabot.
  3. Fűszerezzük. 
  4. A hagymát karikákra vágjuk és egy tűzálló tálba vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 
  5. Ráfektetjük a cseirkecombokat bőrükkel felfelé. 
  6. 200 fokon egy óra alatt készre sütjük. 

Tipp:

Ha a sütőbe a csirkecomb mellé dobsz édesburgonyát, répát, zellerkockákat vagy kelbimbót, esetleg vegyesen mindet, akkor egyben elkészül a köret is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben