Imádom a sült csirkét. Azt meg pláne szeretem benne, hogy számtalan módon fűszerezhető. Tulajdonképpen klasszikusan a csirkecomb egy üres vászon, amelyre fűszerekkel olyan képet lehet festeni, amilyenre éppen az embernek hangulata támad. Ráadásul minimális munka van vele. Csak be kell szórni a fűszerekkel, mellé dobálni némi zöldséget és egy füst alatt (azért az jobb, ha nem füstöl) kész a vacsi vagy ebéd. Közben pedig annyi mindenre juthat idő. Ilyen a lestyános csirkecomb hagymaágyon sütve.

Hozzávalók:
2 egész csirkecomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 vékony szelet füstölt szalonna, só, fokhagymagranulátum, lestyán.
A lestyános csirkecomb elkészítése:
- A csirkecombokat megtisztítjuk.
- Megszurkáljuk a combokat és minde lukba szalonnadarabot teszünk. A bőre alá is teszünk néhány darabot.
- Fűszerezzük.
- A hagymát karikákra vágjuk és egy tűzálló tálba vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- Ráfektetjük a cseirkecombokat bőrükkel felfelé.
- 200 fokon egy óra alatt készre sütjük.
Tipp:
Ha a sütőbe a csirkecomb mellé dobsz édesburgonyát, répát, zellerkockákat vagy kelbimbót, esetleg vegyesen mindet, akkor egyben elkészül a köret is.