Snidlinges nyári saláta

Amikor a kiskert ontja magából a zöldségeket, akkor igyekszünk mindent, amit csak lehet nyersen magunkba tömni. Mindezt azért, hogy a lehető legtöbb értékes tápanyagot vigyük be a szervezetünkbe. Ezért rengeteg nyers salátát eszünk, amelynek az alapja a paradicsom és az uborka. Jelenleg ezt ontja épp a kiskert és páratlanul finom íze van mindkettőnek. Meg sem közelíti a boltiét. Mivel az alapanyagok java része adott, igyekszem feldobni így-úgy, hogy ne legyen unalmas. Így készült a napokban ez a snidlinges nyári saláta. Ehhez az ablakomban növő snidlinget használtam, szóval sok bolti cucc nem volt benne. De nagyon büszke vagyok rá éppen ezért, egyébként meg egy jó étel nem attól jó, hogy sok alapanyagból áll. Az egyszerű, nagyszerű. 

Hozzávalók:

4 szem paradicsom, 1 közepes uborka, fél citrom, 1 csokor snidling, 4 evőkanál olívaolaj. 

A snidlinges nyári saláta elkészítése:

  1. Aprítsuk össze a paradicsomot és az uborkát.
  2. Aprítsuk fel a snidlinget is. 
  3. Tegyük a zöldségeket egy salátás tálba.
  4. Szórjuk rá a snidlinget.
  5. Keverjük össze az olíva olajat pár csepp citromlével. 
  6. Öntsük rá a zöldségekre. 

Tipp: 

Tehetsz bele még fekete olívabogyót és bazsalikomot is. Úgy még gazdagabb lesz az íze. Köretként kiváló. Használhatsz hozzá salátauborkát, kígyó uborkát, de akár kovászolni való ubit is. Ha önmagában ennéd, tehetsz bele maradék sült húst, tonhalat vagy kemény sajt darabokat.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben