Paleo székelygulyás

Tulajdonképpen sok változtatás nincs rajta, csupán elhagyjuk a tejfölt és nem sűrítjük liszttel. Gyors, laktató és olcsó vacsora a téli estékre. A maradékot másnapi ebédként hasznosíthatjuk.

Érdemes sok szafttal készíteni a pörköltalapot, mert a káposzta annál finomabb lesz benne.

Hozzávalók

0,5 kg sertéslapocka vagy comb (lehet pulykafelsőcomb is), 2 fej vöröshagyma, 3 kanál zsír, pirospaprika, só, bors, kakukkfű, 0,5 kg savanyú káposzta, víz.

Elkészítése

  1. Átmossuk a savanyú káposztát.
  2. Forró zsírra rádobjuk a felkockázott hagymát és üvegesre pároljuk.
  3. Lehúzzuk a tűzhelyről és megszórjuk alaposan pirospaprikával.
  4. Beledobjuk a felkockázott húst és átforgatjuk.
  5. Kevés vízzel felöntjük.
  6. Fűszerezzük.
  7. Addig pároljuk, amíg megpuhul a hús.
  8. Beledobjuk a savanyú káposztát.
  9. Addig főzzük tovább, amíg a káposzta is megpuhul.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben