Újdonság! Paleo online főzőkurzus indul

Megtörtént az, amire sosem gondoltam volna: elindult a Paleolcsón az online főzőkurzus. Sokáig nem akartam átköltözni az online térbe (ma így hívják divatosan az internetet) és abban reménykedtem, hogy nem kell örökre lekapcsolni a tűzhelyeket, szögre akasztani a kötényeket és bezárni a mini tankonyhánk ajtaját, de nem így lett. 

A koronavírus okozta járvány még nagyon sokáig nem teszi lehetővé, hogy személyesen együtt főzzünk, tapasztalatokat cseréljünk és kóstoljuk meg az elkészült ételek. Ezért mi is be álltunk a sorba FF-el és felépítettük a digitális konyhát. Ide várlak titeket ezen túl együtt főzni a jobbnál jobb mindenmentes és paleo ételeket. 

Hagyományos tankonyha a neten – online főzőkurzus

Kétféle online főzőkurzus lehetőség van. Az egyik a hagyományos főző tanfolyam internetes változata, amely az online főzőkurzus nevet kapta. Itt három – előre meghatározott – ételt készítünk el. A különbség csupán annyi lesz, hogy nem a mini tankonyhánkban leszünk, hanem mindenki a saját konyhájában. Én pedig megmutatok minden részletet és trükköt, amelyekre szükséged van a főzéshez. Mindent jól fogsz látni és lehetőség lesz arra is, hogy bármit megkérdezz a paleo étrendről és főzésről. 

Elküldöm neked a bevásárló listát, a szükséges kellékek felsorolását, az előkészületi ajánlásokat, majd a recepteket is írásban. Amennyiben ezeket az ajánlásokat követed, teljesen felkészült leszel az online főzőkurzus idejére. Könnyedén elkészíted majd velem az ételeket. 

Mindezt Zoom program segítségével valósítjuk meg, így a konyhai eszközökön és alapanyagokon túl szükséged lesz egy megbízható internetre valamint egy laptopra, esetleg táblagépre. 

Ha egyedül szeretnéd

Arra is lehetőség van, hogy csak “kettesben” főzzünk. Az egyéni tanfolyam a Főzzünk együtt online elnevezést viseli. Ennek keretében csak veled leszek és ketten készítjük el az előre egyeztetett ételeket. Itt ugyanis arra van lehetőség, hogy teljesen a te igényeidre szabjuk a menüt. Kihagyjuk azokat az alapanyagokat, amelyeket nem ehetsz vagy nem szeretsz. A te igényeidnek, ízlésednek megfelelő menüsort állítok össze neked. Ehhez csak egy e-mailt kell írnod nekem és mindent részletesen egyeztetünk. 

Előre megkapod a bevásárló listát és minden olyan szükséges információt is, amelyre a kétórás főzéshez szükséged van.

Persze neked nem kell egyedül lenned a saját konyhádban, a főzés alatt veled lehet akár egy családtagod, mondjuk a férjed vagy feleséged (megfelelő rész aláhúzandó) vagy az a barátod, akivel szívesen készítenéd el a fogásokat. 

Szintén Zoom-on keresztül fogunk főzni. 

Miért jó neked a virtuális főzés?

Nagyon sok érvem van, de most csak néhányat sorolok fel. Például azt, hogy felfrissítheted a receptgyűjteményed és így új ízeket vezethetsz be a megszokottak mellé. Inspirációt kaphatsz ahhoz is, hogy melyek a szezonális zöldségek és gyümölcsök. Tanulhatsz a tanfolyamon gyorsan elkészíthető, ám annál ízletesebb étel recepteket, amelyeket hétköznapokon is bevethetsz. Itt jegyzem meg, hogy az az első három online főzőkurzus közül kettő kifejezetten a home office témája köré épül. Vagyis csupa gyors finomság szerepel a menüben. Ezek pedig segíthetnek neked is átvészelni a jelenlegi helyzetet. 

Ha nem vagy túl gyakorlott a konyhában, akkor is érdemes eljönnöd, mert biztos tudást kapsz és legközelebb már magabiztosabban nyúlsz a főzőkanálért. 

Ha most kezdted az étrend váltást, akkor sok, fontos ismeretre is szert tehetsz ahhoz, hogy hosszú távon meg tudd tartani. 

Tehát várlak virtuális konyhámban! Főzzünk jókedvűen, örömmel finom és egészséges ételeket! Jössz?