Paleo tejbegríz

Nem voltam jól evő gyermek. Ma már látom mit küzdött anyám az életbenmaradásomért. Azonban volt egy étel, amelyet feltétel nélkül, bármikor megettem és ez a tejbegríz. (Bevallom, a másik a banán volt és akkoriban, – a hetvenes évek végefelé – nem volt egyszerű beszerezni.) Sokat készítettem mindenevő koromban is. Az elmúlt hónapokban sokszor eszembe jutott az íze és elkezdett hiányozni. De csak addig, amíg rá nem jöttem, hogyan készíthetem el a paleo változatát. Legalább olyan finom, mint az eredeti, de fele annyi munkával. Pedig az sem volt sok. 

Hozzávalók:

1 doboz (400 ml) kókusztej, 4-5 evőkanál kókuszliszt, 3 evőkanál agavé szirup, 2 teáskanál vaníliaaroma, 2 evőkanál eritrit. 

A paleo tejbegríz elkészítése:

  1. A kókusztejet egy kisebb lábasba öntjük és alacsony hőmérsékleten elkezdjük melegíteni. 
  2. Beletesszük az agavé szirupot és a vanília aromát, majd alaposan elkeverjük. 
  3. Hozzátesszük kanalanként a kókuszlisztet és alaposan elkeverjük. 
  4. Akkor kész, amikor elértük a megfelelő sűrűséget. Nem kell tovább forralni, attól nem lesz sűrűbb. 
  5. Cukrozatlan kakaóporral, eritrittel vagy nyírfacukorral tálaljuk. 

Tipp:

Agavé szirup helyett használhatsz bármilyen édesítőt, amelyet szeretsz. Ha nem lesz eléggé sűrű a tejbegríz, nyugodtan tegyél hozzá még egy evőkanál kókuszlisztet.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben