Gesztenyekrém mindenmentesen és gyorsan

Még kicsit karácsonyi hangulatban született meg ennek az édességnek a receptje. Gesztenyekrém mindenmentesen ugyanakkor a tél folyamán bármikor készíthető, de akár nyáron is üdítő finomság lehet. A mélyhűtőmbe mindig van natúr fagyasztott gesztenye massza, így nem volt kérdés, hogy ezt használom, amikor a napokban vendégségbe készültünk. Mi több, banánt is tartok a fagyasztóban, biztos, ami biztos alapon. Remek gyors édesítő az ilyen desszertek vagy fagyik esetében. Neked is javaslom. 

Hozzávalók:

  • 1 csomag kész paleo kompatibilis vaníliás pudingpor avagy elkészítheted magad is a receptem alapján,
  • 1 csomag natúr gesztenyemassza,
  • 3 nagyon érett banán,
  • 8 csepp (2 teáskanálnak megfelelő cukor mennyiségű) sztívia,
  • 1 teáskanál rumaroma,
  • néhány csepp narancsolaj vagy ennek hiányában egy reszelt bio narancs héja,
  • aszalt vörösáfonya,
  • mazsola.

A gesztenyekrém mindenmentesen elkészítése:

  1. A mazsolát és a vörös áfonyát beáztatjuk forró vízbe.
  2. Elkészítjük a vaníliás pudingot.
  3. A natúr gesztenyemasszát összekeverjük a banánnal.
  4. Bele tesszük az aromákat, a sztíviát és összekeverjük. 
  5. Bele öntjük a langyosra hűtött pudingot és botmixerrel simára turmixoljuk. 
  6. Poharakba töltjük és aszalt gyümölcsökkel tálaljuk.

Tipp: 

Úgy is elkészítheted, hogy mindent a kelyhes turmixba öntesz és úgy mixeled simára.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben