A paleo étrend megfizethető alapanyagai

Nem kell a bioboltokat megtámadni csak azért, mert paleo étrend mellett döntöttünk. Lehet teljesen átlagos, könnyen elérhető és egyszerű boltokban is beszerezni paleo alapanyagokat. Ráadásul megfizethető áron. Ezért elhatároztam, hogy most pár héten keresztül megmutatom nektek, hogy az éppen aktuális akciókból én mit szoktam választani. De majd azt is elárulom alkalom adtán, hogy akción kívül mit, és hol vásárolok.

A lakóhelyemen könnyűszerrel elérek Spart, Aldit, Penny Marketet és egy CBA-t is. A Tesco és az Auchan sincs messze. Lidl is van, ha nagyon akarom, akkor utamba esik. Tehát ezen boltok kínálatából szemezgetek. Már csak azért is, mert országszerte valamelyik a sok közül biztosan eléritek bárhol is éljetek.

A mostani válogatásban az április 6-tól érvényes akciós újságokban kutakodtam. Eddig az Aldiban és a Penny MArketben találtam számomra érdekes ajánlatokat, amit most megosztok veletek.

Az Aldiban végre ismét akciós a kókusztej. Valójában kókusztejszín, mert annyira sűrű. Bár készítek magamnak kókusztejet, de ezt a tejszínt másra használom. Többnyire habszifonba teszem és habot készítek belőle. De ezt használom süteményekbe is, amikor krémeket alkotok. Persze, ha nagyon lusta vagyok és nem csinálok tejet, akkor a kávémba is ezt teszem. De ez a legritkább eset. Néhány nap múlva pedig a joghurtot is ebből készítem. Teljes árban 399 forint a 4 deci kókusztejszín, de csütörtöktől szombatig 299-ért oda adják. Szerintem ár-érték arányban az egyik legjobb ajánlat.

Az Aldiban veszem az ementáli sajtot is. Igaz, hogy előre csomagolva kínálják, de 40 dekát tesznek minden zacskóba. Szerintem az íze is finom. Ráadásul még laktózmentes is. A héten ismét akciós lesz, így a kilónkénti ára 1747 forint lesz. Vagyis egy tömböt 699 forintért lehet megvásárolni.

A legjobb aszaltszilvát eddig az Aldiban vásároltam. Puha és édes. Önmagában ritkán eszem, de sütikbe gyakran teszek. Ezen a héten a 25 dekás csomagot 599 forint helyett 449-ért kínálják.

A Penny Marketben ezen a héten a kávémba való kókusztej alapanyagot szerzem be. Vagyis a kókuszreszeléket. Korábban volt itt olyan, amelyet nem fehérítettek, de valahogy eltűnt a polcokról. Maradt a saját márkás. Ezen a héten 199 forintért adnak 20 dekányi csomagot.

Szintén a Pennyben teszek szert a mazsolára is. Ebből is kétfélét árulnak. Most a saját márkást akciózzák. Nekem ezzel sincs semmi bajom, így beszerzek belőle. Úgy is érkezik a Húsvét, amikor vendéglátásra sütiket sütök. De a müzlimbe is ezt teszem. A héten 25 dekás csomagot 199 forintért árulják.

A vaníliaaromát is általában a Pennyben vásárolom. Sajnos csak ritkán van. Többnyire rumaromát és vérnarancsaromát bármikor lehet venni. A vanília úgy látszik nagyon népszerű. A héten 30 millis kis üvegnyi aromáért 39 forintot kérnek. Ha találok, bizony betárazok belőle.

Viszonylag ritkán használok vajat, de azt biztosan a Pennyben veszem. Pláne, ha “jóárasítják”, ahogy a héten is teszik. A 10 dekás saját márkás vajat 149 forintért kínálják.