Sonkás saláta

Akkor készítem, amikor túlméretezem a sonkavásárlást. Előfordul, mert biza nagyon szeretjük a jóféle, házi, füstölt sonkát. Ugyanakkor remek recept ez húsvétra is. Változatossá teszi a sonka-tojás tengelyen mozgó dőzsölést.

Salátát bármilyen zöldségből készíthetsz ízlésed vagy éppen az aktuális akciók szerint. A húsvét jegyében akár főtt tojással is kiegészítheted a salátát.

Hozzávalók

főtt, füstölt sonka vagy csülökhús, jégsaláta, répa, alma, cékla, retek, 0,5 dl kókusztejszín, fél teáskanál fokhagymapor, csipet só, csipet bors.

Elkészítése

  1. Összevágjuk a salátának valót és a sonkát.
  2. Salátástálba tesszük.
  3. Összekeverjük a kókusztejszínt a sóval és borssal.
  4. Ráönjük a salátára.
  5. 15 perces pihentetés után fogyasztható.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben