Paleo karfiol tallér

Az elkészítése nem igényel sok időt, a hétköznapok gyors vacsorája lehet a paleo karfiol tallér. Kezdőknek is ajánlott, mert nagy szaktudást nem követel. Ugyanakkor igazán finom étel.

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol,
  • 2 tojás,
  • 50 gramm földimandulaliszt,
  • só,
  • bors,
  • fél teáskanál gyros fűszerkeverék (figyeld, hogy E-mentes legyen!)
  • 1 teáskanál fokhagymagranulátum.

Elkészítése:

  1. A megtisztított karfiolt késes aprítóban a legkisebbre, rizsszem nagyságúra vágjuk.
  2. Egy tálba tesszük és legalább kétkanál sóval megszórjuk.
  3. Elkeverjük és állni hagyjuk legalább 20 percet.
  4. Egy tiszta konyharuhába öntjük a karfiolt és alaposan kicsavarjuk.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymagranulátummal, gyros fűszerkeverékkel.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi nagyságú adagokat teszünk és lenyomkodjuk laposra.
  7. 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  8. Zöldségkrémmel tálaljuk.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben