A leggyorsabb köret: cukkini karikák

Nem tudom mi történt az Idén, de számtalan helyen kínálták a nyár folyamán zsenge cukkiniket a boltokban és a piacokon. Olyan, mintha mindenhol csak zsenge cukkiniket termeltek volna. Még most is, az ősz közepe felé sok helyen lelhetünk belőle. Nem egy drága mulatság, így érdemes beszerezni belőle egy nagyobb adagot, hogy cukkini karikák legyenek belőle. De készíthetsz sajtos cukkini falatokat vagy akár cukkini lecsót is.

A cukkini chips önmagában is nagyon finom, akár sós rágcsálnivaló helyett is. Ezen túl teheted salátára, de nálunk gyors és egyszerű, ám nagyon finom köretként vált be a legjobban. Sült húsokhoz remekül passzol, de társíthatod akár töltött tojáshoz vagy sült halhoz is. 

Nagyjából tíz perc alatt kész az egész, mert tényleg csak annyi a munka vele, hogy egy alapos mosás után felszeleteljük, beszórjuk a fűszerekkel és már sütjük is a serpenyőben. Dobozba is tehető, vagyis viheted magaddal a munkahelyedre is. 

A cukkini nagyon remek alapanyag. Miután a tök és az uborka szerelemgyereke, így meglehetősen semleges az íze. Ez azért is kiváló tulajdonsága, mert úgy fűszerezed, ahogy csak akarod. Bármilyen kombinációban szórod is rá az aromás zöldeket, nem igazán tévedhetsz. A semleges íze arra is alkalmassá teszi, hogy édességekbe, például brownieba is helyet kapjon. Jó módszer a még több zöldség fogyasztására. 

Hozzávalók:

1 zsenge cukkini

két csipet fokhagymapor

őrölt fekete bors

zsír a sütéshez

A cukkini karikák elkészítése: 

A cukkinit megmossuk és 3-4 milliméter vastagságúra karikázzuk. 

A cukkini karikák mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagyma granulátummal. 

Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és beledobjuk a cukkiniket. 

mindkét oldalát világosbarnára pirítjuk. 

Papírtörlőre szedjük ki.