Totu tejföl

Szinte minden étel elkészíthető tejföl nélkül, de van néhány, amely elképzelhetetlen nélküle. Ilyen például a töltött káposzta, erdélyi káposzta vagy a dödölle. Ezért kísérleteztem és sikerült tejfölt készíteni totuból. Persze csak hasonlít az eredetire, de tökéletesen megteszi.

Turmixolás közben kóstolgatni kell, hogy mikor lesz igazán tejfölös ízű. Ha íztelennek érezzük, akkor még citromlevet kell beleönteni. Lehet bele tenni 1-2 evőkanál kókuszzsírt vagy akár kókusztejszínt is. Ha nem turmixoljuk össze, akkor az lesz a totu. Túróként használhatod.

Hozzávalók

tojásfehérje, só, citromlé, víz.

Elkészítése

  1. Felforralunk egy nagyobb lábasban vizet.
  2. Beleöntünk citromlevet. Megteszi ehhez a bolti legolcsóbb verzió is. Megközelítőleg két liter vízhez 2-3 dl citromlé elég.
  3. Megsózzuk a vizet. Kb. két liternyi vízhez két evőkanálnyit szórhatunk bele.
  4. Amikor felforr, beleöntjük a tojásfehérjéket.
  5. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg csomós nem lesz a fehérje. Úgy fog kinézni, mint a valódi turódarabok.
  6. Gézlapon vagy tiszta konyharuhát át leszürjük és lecsepegtetjük.
  7. Összeturmixoljuk pár csepp ecettel és pár csipet sóval.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben