A legfinomabb diétás rántott tök

Magam sem gondoltam volna, hogy egyszer kedvencem lesz a tök. Mondjuk főzelékként soha, ez bizonyos. De rántva már egészem más kérdés. Ugyanis megkülönböztethetetlen a cukkinitől. Sikerült is némileg becsapnom FF-et, amikor a tányérjára került a legfinomabb diétás rántott tök.

Ugyanis nem árultam el neki, hogy pontosan mit is eszik. Látványra teljesen cukkini formája volt, még akkor is, amikor a zsenge tököt paníroztam és FF meglátogatott a konyhában. Nagy elégedettséggel konstatálta, hogy rántott cukkini lesz, amely a kedvence és ez elég volt a nyugalmához, amíg elkészült a nagy mű. De ugyanígy némileg elhallgattam a valóságot a háztartásomban gyakran előforduló állatorvos elől is, aki szintén jóízűen majszolta a diétás rántott tök karikákat sült édesburgonya társaságában. 

Végül megkérdeztem tőlük, hogy ízlett-e az ebéd és egyöntetűen igennel válaszoltak. Ekkor éreztem magam elég bátornak ahhoz, hogy eláruljam, végül is diétás rántott tök került a tányérjukra. De még ezek után sem emeltek kifogást, így máskor is előadom ezt az ételt. 

Hozzávalók:

1 zsenge főzőtök

1 tojás

fél dl víz

2 teáskanál só

2 teáskanál fokhagymapor

fél teáskanál mindenmentes ételízesítő

15-20 dkg zabpehelyliszt 

kókuszzsír a sütéshez

A diétás rántott tök elkészítése:

A megmosott zsenge főzőtököt másfél-két centi vastag karikákra vágjuk. 

Megsózzuk és megszórjuk mindkét oldalát a korongoknak fokhagymaporral. 

A tojást felverjük és bele keverjük a vizet. 

A tojásba szórunk két-három csipet sót és a mindenmentes ételízesítőt, ezután alaposan összekeverjük. 

A fűszeres tojásba mártjuk először a tök korongokat. 

Ezután a zabpehelylisztbe forgatjuk mindegyiket. 

Forró kókuszzsírban a korongok mindkét felét arany-barnára sütjük. 

TIPP:

Idősebb főzőtököt is bepanírozhatsz, de ebben az esetben ne feledd kiszedni az érett és már kemény magjait.