Tavaszi reteksaláta

A hónapos retek nagyon finom például rántottához, de salátába keverve is kitűnő ízt ad. A tavaszi reteksaláta vitamindús, egyszerű és kitűnő köret lehet belőle akár húsokhoz, akár töltött tojáshoz.

Hozzávalók:

1 csomag retek, 1 fej fodros saláta, 1 fej lilahagyma, 1 teáskanál dijoni mustár, 2 evőkanál agavé szirup, 1 dl olívaolaj, 2 teáskanál citromlé, 1 csipet só.

A tavaszi reteksaláta elkészítése:

  1. Összekeverjük az olajat a mustárral, citromlével, agavé sziruppal, egy csipet sóval.
  2. A salátát összetépkedjük.
  3. Rátesszük a vékonyra karikázott lilahagymát.
  4. Rátesszük a vékonyra karikázott retket.
  5. Ráöntjük a salátaöntetet.
  6. Frissen tálaljuk.

Tipp:

Tavaszi töltött tojással a legfinomabb.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben