A mélyhűtőben rejtegettem egy egész nagy adagnyi gombapörköltet egy túlméretezett főzésem után. Majd elérkezett az a nem ritka pillanat, amikor fáradtan hazaestem. Már útközben elhatároztam, hogy én bizony be nem térek a boltba, kizárólag otthoni alapanyagokból fogok főzni. Megtekintvén a mélyhűtő és a kamraszekrény kínálatát az alábbi recept fogalmazódott, illetve készült el.
Ha nem lenne otthon maradék gombapörkölt, akkor íme miként készítsd el, katt ide.
Ha több az alapanyagod, akkor rétegezheted is a csirkemellett és a gombapörköltet addig, amíg el nem fogy.
Hozzávalók
4 fél csirkemell, 5 teáskanál libazsír, só, bors ízlés szeint, fokhagymagranulátum, gombapörkölt, 5 dkg reszelt parmezán, 2 tojás.
Elkészítése
- A csirkemelleket kettévágjuk.
- Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy csipetnyi fokhagymaporral.
- Forró libazsírban mindkét oldalát világosbarnára sütjük.
- A sült csirkemellett tűzálló tálba fektetjük.
- Leöntjük a gombapörkölttel.
- Felverjük a két tojást és beleszórjuk a reszelt parmezánt.
- 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt elkészül.