Paleo gyros fillérekből

A paleo gyros nem csak vacsorára kitűnő fogás, de ebédre is. Pláne, ha magaddal viszed otthonról. Az az előnye is meg van, ha magad készíted, hogy olyan zöldségekkel tálalod, amilyeneket szeretsz. Az egyik kedvenc helyemen ugyanis elsősorban káposztával fedik be a tányér java részét és én bizony annyira nem vagyok oda érte. Egyetlen hátránya van az ételnek, hogy sokat kell apróra szeletelni. A húst is és a zöldségeket is. De, ha van otthon két segítő kéz, mondjuk egy nagyobb gyerek, egy állatorvosnak készülő húg vagy netán egy kedves férj személyében, akkor máris csak fele munkád lesz vele. Legutóbb az egyetemistát választottam. Kitűnően szeletelt, látszik, hogy jó sebész lesz!

A vacsorát közel 1200 forintból hoztam ki három főre, ráadásul még egyikünknek másnap ebédre is jutott belőle. Ha azt nézem egy adag 300 forintba került. Igaz én akkor veszem a pulyacomb filét, amikor akciósan adják általában úgy 900-1000 forintért kilóját.

Ha magaddal akarod vinni, mint ahogy a hagyományosat pitában lehet, akkor vegyél jégsaláta levelet. Tedd bele a gyros hozzávalóit és csomagold össze. 

Öntetet is készíthetsz hozzá kókusztejből, fokhagymaporból és sóból. Csak összekevered, ráöntöd és kész.

Hozzávalók

1 pulykacombfilé, gyros fűszerkeverék, só, kínaikel, répa, sörretek, zsír.

Elkészítése

  1. Két evőkanálnyi zsírt megforrósítunk.
  2. Rádobjuk a lehető legvékonyabbra szeletelt húsdarabkákat.
  3. Fűszerezzük.
  4. Forró serpenyőben addig sütjük, amíg ropogósra sül.
  5. A zöldségeket szintén vékony szálakra vágjuk és együtt tálaljuk.