Áfonyás-mazsolás paleo muffin
A háztartásomban rendszeresen feltűnik egy állatorvos-tanonc, aki a húgom státuszban van. Mivel egyetemista, így minden támogatást fel tud használni és persze meg is érdemel, mert kiváló eredményeket prezentál. Legutóbb gyors és egészséges édességgel akartam meglepni a vizsgaidőszak alkalmából. Akkor született az áfonyás-mazsolás paleo muffin. Reggelire és uzsonnára is jó, de nasinak sem utolsó.
Hozzávalók:
2 tojás, 1 narancs leve, 2 evőkanál juharszirup (eritrit, nyírfacukor), 1 teáskanál szódabikarbóna, 5 dkg vaj (kókuszzsír), 1 marék mazsola, 1 marék aszalt vörösáfonya, 4 evőkanál kókuszliszt.
Az áfonyás-mazsolás paleo muffin elkészítése:
- A vajat megolvasztjuk.
- A mazsolát és az aszalt vörösáfonyát forró vízbe tesszük.
- A tojásokat összekeverjük az édesítővel és a narancs levével.
- Belekeverjük az olvasztott vajat is.
- Neleszórjuk a megpuhult aszalt áfonyát és mandulát.
- A kókuszlisztet összekeverjük a szódabikarbónával.
- A lisztet és a folyékony hozzávalókat összekeverjük.
- Szilikon muffinformákba tesszük.
- 180-190 fokon 30-35 perc alatt elkészült.
Tipp:
Narancs helyett használhatsz citromlevet is, de akkor elég egy fél citrom leve.