Áfonyás-mazsolás paleo muffin

A háztartásomban rendszeresen feltűnik egy állatorvos-tanonc, aki a húgom státuszban van. Mivel egyetemista, így minden támogatást fel tud használni és persze meg is érdemel, mert kiváló eredményeket prezentál. Legutóbb gyors és egészséges édességgel akartam meglepni a vizsgaidőszak alkalmából. Akkor született az áfonyás-mazsolás paleo muffin. Reggelire és uzsonnára is jó, de nasinak sem utolsó.

Hozzávalók:

2 tojás, 1 narancs leve, 2 evőkanál juharszirup (eritrit, nyírfacukor), 1 teáskanál szódabikarbóna, 5 dkg vaj (kókuszzsír), 1 marék mazsola, 1 marék aszalt vörösáfonya, 4 evőkanál kókuszliszt.

Az áfonyás-mazsolás paleo muffin elkészítése:

  1. A vajat megolvasztjuk.
  2. A mazsolát és az aszalt vörösáfonyát forró vízbe tesszük.
  3. A tojásokat összekeverjük az édesítővel és a narancs levével.
  4. Belekeverjük az olvasztott vajat is.
  5. Neleszórjuk a megpuhult aszalt áfonyát és mandulát.
  6. A kókuszlisztet összekeverjük a szódabikarbónával.
  7. A lisztet és a folyékony hozzávalókat összekeverjük.
  8. Szilikon muffinformákba tesszük.
  9. 180-190 fokon 30-35 perc alatt elkészült.

Tipp:

Narancs helyett használhatsz citromlevet is, de akkor elég egy fél citrom leve.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben