Mindenmentes panna cotta: last minute édesség Bálint napra

A szerelmesek napja idén vasárnapra esik, így biztosan több idő marad megünnepelni. Idén ez is kicsit más, miután nem mehettek el a kedvenc éttermetekbe, kávézótokba vagy akár kiskocsmátokba. De sebaj a szerelem az szerelem és otthon is lehet romantikázni. Például ezzel a mindenmentes panna cotta desszerttel.

Amellett, hogy finom, kábé tíz perc munka van vele, így még több idő marad a romantikára. Ezt az édességet nem kell főzni, csupán egy kicsit melegíteni. Ezért, akár ezúttal mézzel is készítheted, mert megmarad a mézben a sok jó hatás a szervezetedre. 

Hozzávalók:

425 ml kókusztejszín (vagyis egy közepes konzervdoboznyi)

3 teáskanál vanília aroma

3 evőkanál nyírfacukor (vagy ennek megfelelő más édesítő)

1 csomag lapzselatin (6 zselatin lap)

1 csomag fagyasztott eper

A mindenmentes panna cotta elkészítése:

A lapzselatinokat áztassuk be hideg vízbe, hogy megpuhuljanak. 

A kókusztejszínt öntsük egy kisebb lábosba és alacsony hőfokon kezdjük el melegíteni. Nem kell forróra melegíteni, csak épp langyosra. Ezután vegyük le a tűzhelyről.

Keverjük bele az édesítőt és a vanília aromát. 

A megpuhult zselatinlapokat egyesével keverjük bele a kókusztejszínbe. 

Amikor mindegyik zselatinlap elolvadt a kókusztejszínben, akkor öntsük formákba és tegyük hideg helyre vagy a hűtőbe. 

A kiolvasztott pereket csepegtessük le és turmixoljuk össze 3-4 kanálnyi édesítővel. 

Tálaláskor öntsünk epervelőt a mindenmentes panna cotta tetejére vagy akár mellé.