Mindenmentes panna cotta: last minute édesség Bálint napra
A szerelmesek napja idén vasárnapra esik, így biztosan több idő marad megünnepelni. Idén ez is kicsit más, miután nem mehettek el a kedvenc éttermetekbe, kávézótokba vagy akár kiskocsmátokba. De sebaj a szerelem az szerelem és otthon is lehet romantikázni. Például ezzel a mindenmentes panna cotta desszerttel.
Amellett, hogy finom, kábé tíz perc munka van vele, így még több idő marad a romantikára. Ezt az édességet nem kell főzni, csupán egy kicsit melegíteni. Ezért, akár ezúttal mézzel is készítheted, mert megmarad a mézben a sok jó hatás a szervezetedre.

Hozzávalók:
425 ml kókusztejszín (vagyis egy közepes konzervdoboznyi)
3 teáskanál vanília aroma
3 evőkanál nyírfacukor (vagy ennek megfelelő más édesítő)
1 csomag lapzselatin (6 zselatin lap)
1 csomag fagyasztott eper
A mindenmentes panna cotta elkészítése:
A lapzselatinokat áztassuk be hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A kókusztejszínt öntsük egy kisebb lábosba és alacsony hőfokon kezdjük el melegíteni. Nem kell forróra melegíteni, csak épp langyosra. Ezután vegyük le a tűzhelyről.
Keverjük bele az édesítőt és a vanília aromát.
A megpuhult zselatinlapokat egyesével keverjük bele a kókusztejszínbe.
Amikor mindegyik zselatinlap elolvadt a kókusztejszínben, akkor öntsük formákba és tegyük hideg helyre vagy a hűtőbe.
A kiolvasztott pereket csepegtessük le és turmixoljuk össze 3-4 kanálnyi édesítővel.
Tálaláskor öntsünk epervelőt a mindenmentes panna cotta tetejére vagy akár mellé.