Gombás csík mindenmentesen

Mindenevő koromban volt egy kedvenc ételem, a gombás-fokhagymás tészta. Egyszerű étel, de annál finomabb és laktatóbb. A napokban eszembe jutott ez a recept és aztán még jobb ötletem is támadt. Így született meg a gombás csík mindenmentesen, amely szintén egyszerű és nagyon finom étel. A lényege, hogy először sós palacsintát készítünk és azt felszeleteljük, így lesz belőle széles metélt. 

Hozzávalók a palacsintához:

15 dkg zabpehelyliszt, 1 teáskanál só, annyi víz, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle.

Hozzávalók: 

25 dkg gomba (ha erdei, akkor még jobb), 5 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál majoranna, csipet őrölt bors, 5-6 evőkanálnyi libazsír, 15 dkg reszelt, kemény sajt. 

A gombás csík mindenmentesen elkészítése:

  1. A palacsinta tésztából pici zsíron palacsintákat sütünk.
  2. Amikor kihűlt feltekerjük egyesével és fél centis csíkokra vágjuk. 
  3. Egy serpenyőben megforrósítjuk a zsírt és beletesszük a felszeletelt gombákat.
  4. Sózzuk, borsozzuk és rátesszük a többi fűszert is. 
  5. Rátesszük a fokhagyma felét összezúzva.
  6. Addig sütjük, amíg elpárolog a gomba leve. 
  7. A legvégén rátesszük a zúzott fokhagyma másik felét.
  8. Egy kis halom csíkokra vágott palacsintára rátesszük a gombás ragut. 
  9. Reszelt sajttal tálaljuk.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben