Mindenevő koromban volt egy kedvenc ételem, a gombás-fokhagymás tészta. Egyszerű étel, de annál finomabb és laktatóbb. A napokban eszembe jutott ez a recept és aztán még jobb ötletem is támadt. Így született meg a gombás csík mindenmentesen, amely szintén egyszerű és nagyon finom étel. A lényege, hogy először sós palacsintát készítünk és azt felszeleteljük, így lesz belőle széles metélt.

Hozzávalók a palacsintához:
15 dkg zabpehelyliszt, 1 teáskanál só, annyi víz, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle.
Hozzávalók:
25 dkg gomba (ha erdei, akkor még jobb), 5 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál majoranna, csipet őrölt bors, 5-6 evőkanálnyi libazsír, 15 dkg reszelt, kemény sajt.
A gombás csík mindenmentesen elkészítése:
- A palacsinta tésztából pici zsíron palacsintákat sütünk.
- Amikor kihűlt feltekerjük egyesével és fél centis csíkokra vágjuk.
- Egy serpenyőben megforrósítjuk a zsírt és beletesszük a felszeletelt gombákat.
- Sózzuk, borsozzuk és rátesszük a többi fűszert is.
- Rátesszük a fokhagyma felét összezúzva.
- Addig sütjük, amíg elpárolog a gomba leve.
- A legvégén rátesszük a zúzott fokhagyma másik felét.
- Egy kis halom csíkokra vágott palacsintára rátesszük a gombás ragut.
- Reszelt sajttal tálaljuk.