Sült zöldséges saláta

Hiába a február a zöldségek akkor is fontosak az étrendben. Azért, hogy laktató is legyen a saláta, sült zöldségekkel szoktam vegyíteni. Kiváló köret sült húsokhoz, de egy lágyabb, joghurtos öntettel, akár főételként is megállja a helyét a sült zöldséges saláta. 

A sült zöldség lehet olyan is, amelyet hús mellett pirult meg. Így, ha maradt az előző napi sült mellől némi zöldség, az sem megy kárba. 

Hozzávalók:

édesburgonya,

répa,

jégsaláta,

lila hagyma, 

kígyóuborka,

majoranna,

zsír,

só,

bors.

A sült zöldséges saláta elkészítése:

Az édesburgonyát és a répát felkockázva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 

Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk majoránnával. 

Tegyünk rá zsírt is. Egy nagy tepsihez legalább 2-3 evőkanálnyit. 

180 fokon süssük puhára úgy, hogy a szélei nagyon kicsit piruljanak meg. 

A jégsalátát, uborkát és a hagymát felszeleteljük.

Tányérra tesszük és ráhalmozzuk a sült zöldségeket. 

Tipp:

Fűszerezheted a sült zöldségeket bátrabban is. Például gyros fűszerkeverékkel vagy akár indiai curryvel is. Úgy még pikánsabb lesz a saláta íze. Ha egyébként is hús mellett sütöd a zöldségeket, akkor elég csak a só, bors és majoránna is, mert a hústól kap még plusz ízt.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben