Sütőtökös-narancsos mindenmentes muffin
Különösen édes sütőtököket vettünk eddig idén. Ám sikerült bele találni és két olyat is választottunk FF-el, ami kicsit sem volt édes. Ilyenkor nem dobom ki, mert sok minden másra is fel lehet használni. Például most sütőtökös-narancsos mindenmentes muffin készült belőle.
Azért is remek volt ez a változat, mert volt otthon egy diétás, fűszeres, narancsos lekvár, amit ajándékba kaptunk. Igen finom holmi volt és tökéletesen passzolt a sütőtökös ízvilághoz. Ráadásul így nem kellett külön édesíteni a süteményt, elég volt a lekvár is.
Amennyiben neked nem lenne narancsos lekvárod, akkor remek hozzá a sárgabarack lekvár is, persze csak cukor nélküli változatban. Ha ilyened sincs, akkor simán csak tégy bele édesítőt és adj hozzá reszelt narancshéjat, vagy pár csepp narancsolajat.

Hozzávalók:
2 tojás,
1 csapott teáskanál fahéj,
csipetnyi szegfűszeg,
5 dkg vaj,
2 marék mazsola,
1 gerezd sütőtök pürésítve,
1 teáskanál szódabikarbóna,
4 púpozott evőkanál bambuszrostliszt
4 evőkanál tápióka liszt,
2 evőkanál szezámmagliszt,
2 evőkanál diétás fűszeres narancslekvár.
A sütőtökös-narancsos mindenmentes muffin elkészítése:
A mazsolát áztassuk be.
A tököt pürésítsük villával vagy botmixerrel.
A tojásokat keverjük össze a narancslekvárral és a megolvasztott vajjal.
Tegyük bele a sütőtök pürét és a fűszereket is és keverjük el alaposan.
Ezután tegyük bele a megpuffadt és lecsepegtetett mazsolákat és a szódabikarbónát is és keverjük el alaposan.
Ezután tegyük bele a bambuszrost lisztet, a tápióka lisztet és a szezámmaglisztet. Keverjük el alaposan.
Kanalazzuk muffin formába úgy, hogy legfeljebb háromnegyedig legyenek.
180 fokon 35-40 perc alatt készül el.