Sütőtökös-narancsos mindenmentes muffin

Különösen édes sütőtököket vettünk eddig idén. Ám sikerült bele találni és két olyat is választottunk FF-el, ami kicsit sem volt édes. Ilyenkor nem dobom ki, mert sok minden másra is fel lehet használni. Például most sütőtökös-narancsos mindenmentes muffin készült belőle. 

Azért is remek volt ez a változat, mert volt otthon egy diétás, fűszeres, narancsos lekvár, amit ajándékba kaptunk. Igen finom holmi volt és tökéletesen passzolt a sütőtökös ízvilághoz. Ráadásul így nem kellett külön édesíteni a süteményt, elég volt a lekvár is. 

Amennyiben neked nem lenne narancsos lekvárod, akkor remek hozzá a sárgabarack lekvár is, persze csak cukor nélküli változatban. Ha ilyened sincs, akkor simán csak tégy bele édesítőt és adj hozzá reszelt narancshéjat, vagy pár csepp narancsolajat. 

Hozzávalók:

2 tojás,

1 csapott teáskanál fahéj,

csipetnyi szegfűszeg,

5 dkg vaj,

2 marék mazsola,

1 gerezd sütőtök pürésítve,

1 teáskanál szódabikarbóna,

4 púpozott evőkanál bambuszrostliszt

4 evőkanál tápióka liszt,

2 evőkanál szezámmagliszt,

2 evőkanál diétás fűszeres narancslekvár.

A sütőtökös-narancsos mindenmentes muffin elkészítése:

A mazsolát áztassuk be.

A tököt pürésítsük villával vagy botmixerrel.

A tojásokat keverjük össze a narancslekvárral és a megolvasztott vajjal. 

Tegyük bele a sütőtök pürét és a fűszereket is és keverjük el alaposan.

Ezután tegyük bele a megpuffadt és lecsepegtetett mazsolákat és a szódabikarbónát is és keverjük el alaposan.

Ezután tegyük bele a bambuszrost lisztet, a tápióka lisztet és a szezámmaglisztet. Keverjük el alaposan. 

Kanalazzuk muffin formába úgy, hogy legfeljebb háromnegyedig legyenek. 

180 fokon 35-40 perc alatt készül el.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben