Az én reggeli zabos paleo müzlim

Hétköznap gyakran megesik, hogy rohanósban adom elő a reggelt. Előfordul, hogy még reggelizni sem marad idő. Mire beérek dolgozni, már kopog a szemem az éhségtől. Ekkor remek megoldás a zabkása, ami persze nem annyira a klasszikus változat, hanem mondjuk a gyorsított verziója. Ellenben laktató, finom és percek alatt kész. A mennyiségeket marékban adom meg, mert magam is így szoktam kimérni. Nyugodtan kisérletezzetek a mennyiségekkel, attól függően, hogy mennyire szeretitek csokisan vagy sűrűn ezt az ételt.

Ha elvinnéd reggelire a munkahelyedre, akkor csak keverd össze a száraz alapanyagokat, tedd bele egy ételhordó dobozba és egy üvegbe tölts kókusztejet. Kis helyen elfér. Ha van mikró a munkahelyi konyhában, akkor meg tudod forrósítani a tejet azzal. Ha van “melós” müzlistál, akkor ehetsz abból (nálunk van), ha nincs, akkor a dobozban készítheted el.

Hozzávalók

2 dl kókusztej, két marék zabpehely (a legjobb az aprószemű, de a nagyszemű se rossz), két kocka étcsoki, egy marék mazsola és fél marék kókuszreszelék.

Elkészítése

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy kis müzlistálkában.
  2. Megmelegítjük a kókusztejet. Legyen forró.
  3. Ráönjük a kókusztejet és összekeverjük.
  4. Hagyjuk állni 10 percet.