A három leggyorsabb hétvégi paleo ebéd

Előfordul, hogy hiába van hétvége, a teendők listája nem csökken a szabadnapokon sem. Nincs idő a ráérős reggelire, az ebéd elkészítése pedig majdnem egyenlő a lehetetlennel. De azért a családnak csak enni kellene valamit. Íme három villámgyors paleo ebéd ötlet, amely fél órányi konyhai munkaután tálalható az éhes családnak.

Paradicsomos gombóc

Ha van a mélyhűtőben egy kis darált hús, a kamrapolcon pedig egy üvegnyi paradicsomszósz, akkor már sok minden nem is kell a paradicsomos gombóchoz. Némi fűszer kíséretében az egyik leggyorsabb paleo ebéd lesz belőle. Az a jó benne, hogy a gombócok főzővizéből pedig remek leves készíthető. Csak szűrd le és dobj bele gyökérzöldségeket, brokkolit, karfiolt, kelbimbót vagy bármit, amit a hűtőben találsz. Így nem csak főétel, hanem egy előétel is lesz szinte egyszerre.

Baconba tekert csirke

Tíz perces munkával mind a főétel, mind a köret elkészülhet. Ennyibe kerül ugyanis a baconbe tekert csirke összeállítása. A többi már a sütő feladata és amíg készre sül, azt csinálunk, amit csak akarunk. Ehhez az ételhez sem szükséges sok alapanyag: csirkecomb, bacon, és fűszer. Ha előre látó háziasszony vagy, akkor ezen alapanyagokat nem hagyod kifogyni a hűtőből, kamrából. Így nagybevásárlást sem kell tartani főzés előtt. A tepsibe a csirke köré tégy zöldségeket, mint répa, zeller, kelbimbó brokkoli vagy karfiol. A köret így együtt sül a hússal.

Székelygulyás

Ha van otthon egy kis sertéshús, netán pulykacomb és savanyúkáposzta, akkor már készülhet is a paleo székelygulyás. De a hétvégi nagybevásárlásból haza érve se nagy kunszt elkészíteni. Ha még több időt spórolnál és kétféle ételt készítenél egy főzéssel, akkor dupla mennyiségű pörköltet főzz. A felét tedd el másnapra és akkor már csak egy kis édesburgonyát kell kisütnőd hozzá. Így másnap is maximum fél órán belül tudsz ebédet tenni az asztalra.