Pikáns paleo húsgombóc

A kijárási korlátozás és a járvány sem akadályozhat meg benne, hogy valami finommal lepjem meg FF-et. Ezekben az időkben különösen jól esik a változatosság az ételekben is. Mivel darált hús mindig van a mélyhűtőben, most épp az került sorra. Szórtam hozzá egy kis ezt-azt és máris új ízeket csempésztem bele, így született meg a pikáns paleo húsgombóc. 

A darált hús azért nagyon jó alapanyag, mert számtalan módon fűszerezheted. Tehetsz hozzá zöldséget és gyümölcsöt is. Sütheted olajban, sütőben vagy grillen. Belefőzheted levesbe, de kiváló paradicsomszósszal is. Töltheted sajttal, sonkával, vagy beburkolhatod baconnel. Minden esetben más és más lesz az íze. 

Ezúttal kicsit keletiesebbre vettem az ízeket. Tálalhatod rukkolás salátával és mustáros öntettel, de hidegen is finom sajttal, paradicsommal, paprikával, retekkel vagy póréhagymával. 

Hozzávalók:

0,5 kg darált pulykahús,

1 evőkanál gyümölcslekvár (barack a legjobb, de más is jó),

1 fej vöröshagyma,

1 teáskanál kakukkfű,

fél teáskanál kardamom,

fél teáskanál őrölt szegfűszeg,

1 csipet fahéj,

fél teáskanál só, 

1 csipet őrölt fekete bors,

1 evőkanál kókuszzsír.

A pikáns paleo húsgombóc elkészítése:

A felkockázott hagymát a kókuszzsíron megpároljuk. 

Egy tálban összekeverjük a húst a hagymával és a többi hozzávalóval. 

Kis golyókat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 

200 fokon addig sütjük, amíg világosbarna lesz a teteje.

Mustáros öntet:

4 evőkanálnyi kókuszjoghurtot elkeverünk 1 teáskanálnyi dijoni mustárral, 2 evőkanál agavé sziruppal avagy 1 evőkanálnyi mézzel.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben