Paleo cézár saláta

Még szerencse, hogy van nekem egy FF (Férjek Ferrarija), ugyanis – sok minden előnye mellett – kondiban tart a konyhában. Folyamatosan megkíván valami hagyományos ételt és addig duruzsol a fülembe, amíg csak nekiállok és megpróbálom paleósítani. Persze alapból nem ez a cél, de miért ne élveznénk a hagyományos konyhához hasonló ízeket is. 

Így volt ez a cézár salátával is. Végül is nem is olyan nehéz, majdnem ugyanúgy járunk el vele, mint a húslevessel, amelyből, ha kihagyjuk a tésztát, máris paleo és nagyon egészséges. A cézár salátából csak a pirított kenyér kockákat kell kihagyni és tádám: elkészült a paleo változata. 

Persze tudom, hogy az eredeti salátában nem volt csirke, csak saláta, öntet és kenyérkocka, de azért az úgy igen karcsú lett volna még egy fülledt nyári estén is. Hát még mostanság. 

Érdemes jól megtanulni az öntetet, ugyanis sok salátához nagyon passzol. 

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb csirkemell,
  • 1 fej jégsaláta,
  • 20 dkg parmezán, 
  • 1 tojás sárgája,
  • 1-1,5 dl kókuszolaj,
  • fél teáskanál szardella paszta,
  • 1 teáskanál dijoni mustár,
  • fél citrom leve,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só, bors ízlés szerint,
  • olaj vagy zsír a hús sütéséhez.

A paleo cézár saláta elkészítése:

A tojás sárgáját kézi habverővel felverjük és nagyon vékony sugárban hozzá önjük folyamatos kevergetés mellett a megolvasztott kókuszolajat. 

Ezután – még mindig folyamatos keverés mellett, beleöntjük a citromlevet, majd a mustárt és az összezúzott fokhagymát. 

Végül belekeverünk 2 evőkanálnyi reszelt parmezánt. 

A csirkemellet kis kockákra vágjuk és olajon barnára sütjük. 

A húst sütés közben sózzuk-borsozzuk. 

A jégsalátát kockákra vágva egy mélyebb tányérba tesszük.

Ráöntünk az öntetből és összekeverjük. 

Ráhalmozzuk a csirkemellet.

Ráöntünk még egy kis öntetet és végül reszelt parmezánnal koronázzuk meg.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben