Rukkolás paleo saláta

Ismét a családi kiskert bőséges terméséhez kellett igazítani az asztalra kerülő ételeket. Nem panaszkodom, ellenkezőleg, inkább dicsekszem. Imádom, amikor frissen, egyenesen a kertből érkeznek az alapanyagok, amelyeknél bióbbat nem találhatnék egyetlen biopiacon sem. Amikor pedig valami túl jóra sikerülés özönvíz szerűen terem, az pedig remek kihívás arra, hogy hányféleképpen is tudom elkészíteni úgy, hogy ne legyen unalmas. A rukkolás paleo saláta is azért készült, mert a rukkola eluralta a kertet és bőséges termést hozott. 

Hozzávalók a salátához:

1 zacskó rukkola saláta, 1 alma, 1 nagyobb fej paradicsom, 1 szál újhagyma, fél kígyóuborka.

A rukkolás paleo saláta elkészítése:

  1. Az almát apró kockákra vágjuk. 
  2. A paradicsomot is apró kockákra vágjuk.
  3. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük. 
  4. A kígyóuborkát is apró kockákra vágjuk. 
  5. Minden hozzávalók összekeverünk egy salátástálban. 
  6. Meglocsoljuk a salátaöntettel és átforgatjuk, hogy mindenhová jusson belőle. 

Hozzávalók a rukkolás paleo saláta öntetéhez:

3 evőkanál olívaolaj, 1-2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál agavé szirup, 1 csipet só, 1 csipet őrölt fekete bors.

Az öntet elkészítése:

  1. Az olívaolajhoz hozzáöntjük a citromlevet és alaposan elkeverjük. 
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan elkeverjük. 

Tipp: 

Kígyóuborka helyett használhatsz két közepes kovászolni való uborkát is. Újhagyma helyett póréhagymát, lilahagymát vagy egy csokor snidlinget is választhatsz. Önmagában is eheted, de köretként is kiváló.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben