Rakott sült zöldségek

Ez amolyan mindent bele étel, mert bele teheted azokat a már-már fonnyadásnak indult zöldségeket, amelyek a hűtődben vannak. Tehát nyugodtan eltérhetsz a recept által felsorolt zöldségektől és támaszkodhatsz a kamrád vagy hűtőd tartalmára. Akkor is ráfoghatod, hogy rakott sült zöldség. 

Nálam is ez volt az egyik ok, hogy bekerült a repertoárba, a másik pedig az, hogy már nagyon vágytam valami teljesen zöldségesre. Nem akartam húst enni, mert egész egyszerűen nem kívántam. A biztonság kedvéért azért morzsoltam bele egy ki füstölt kolbászt, de ezt akár el is hagyhatod. Ez esetben erősebben fűszerezd a zöldségeket, csak ennyi a titka ugyanis annak, hogy ízletes legyen. Használhatsz pluszban fokhagymát, lestyánt, és petrezselyem zöldjét. 

Hozzávalók:

répa,

póréhagyma a zöldjével együtt,

cékla,

édesburgonya,

zeller,

egy kis darab füstölt kolbász.

A rakott sült zöldségek elkészítése

Vágd vékony darabokra a zöldségeket. 

Egy hőálló tálba elsőként az édesburgonyát fektesd le. 

Majd erre mehet egy sor póréhagyma. 

Erre kerül a zeller, majd a répa és a cékla. 

Végül morzsoljuk rá egyenletesen a füstölt kolbászt.

Ha még marad az alapanyagokból, akkor rétegezd tovább. 

180 fokon úgy 40 perc alatt elkészül.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben