Ez amolyan mindent bele étel, mert bele teheted azokat a már-már fonnyadásnak indult zöldségeket, amelyek a hűtődben vannak. Tehát nyugodtan eltérhetsz a recept által felsorolt zöldségektől és támaszkodhatsz a kamrád vagy hűtőd tartalmára. Akkor is ráfoghatod, hogy rakott sült zöldség.
Nálam is ez volt az egyik ok, hogy bekerült a repertoárba, a másik pedig az, hogy már nagyon vágytam valami teljesen zöldségesre. Nem akartam húst enni, mert egész egyszerűen nem kívántam. A biztonság kedvéért azért morzsoltam bele egy ki füstölt kolbászt, de ezt akár el is hagyhatod. Ez esetben erősebben fűszerezd a zöldségeket, csak ennyi a titka ugyanis annak, hogy ízletes legyen. Használhatsz pluszban fokhagymát, lestyánt, és petrezselyem zöldjét.

Hozzávalók:
répa,
póréhagyma a zöldjével együtt,
cékla,
édesburgonya,
zeller,
egy kis darab füstölt kolbász.
A rakott sült zöldségek elkészítése
Vágd vékony darabokra a zöldségeket.
Egy hőálló tálba elsőként az édesburgonyát fektesd le.
Majd erre mehet egy sor póréhagyma.
Erre kerül a zeller, majd a répa és a cékla.
Végül morzsoljuk rá egyenletesen a füstölt kolbászt.
Ha még marad az alapanyagokból, akkor rétegezd tovább.
180 fokon úgy 40 perc alatt elkészül.