6+1 nyári paleo desszert sütés nélkül

Igazi nyári paleo desszert természetesen a fagylalt, nyilván a megfelelő módon elkészítve. Ám a jeges édességen túl is van élet, mi több édesség. Összefoglaltam mindezekből nektek hatot, amelyek pillanatok alatt elkészülnek és a sütőt sem kell bekapcsolni miattuk. Elvégre nyár van és meleg, ki akar még több forróságot a konyhába! Persze azért a fagyit sem hagytam ráadásként. 

A leggyorsabb paleo desszert címéért nagy eséllyel indul az epres paleo pohárkrém. Nem is kell más hozzá az alapanyagokon kívül csak egy turmix. Jobb híján egy smoothie készítő is megteszi, elvégre az egy fejre állított turmix. De egy botmixer is jó szolgálatot tehet. Előkészületekkel együtt is nagyjából öt perc alatt elkészülhet ez a desszert. Úgy még finomabb, ha a hozzávalók mindegyike a hűtőből kerül elő. Amennyiben a banánt le is fagyasztjuk és úgy használjuk fel, akkor még hűsítőbb a végeredmény. 

A következő két paleo desszert ugyan a tűzhelyen készül, de mentségemre legyen mondva, hogy tényleg csak megmelegíteni kell hozzájuk a kókusztejet. Így, akár mikróban is megoldhatod ezt a feladatot és akkor tényleg vakációra mehet a tűzhely is. Amennyiben rászánod azt az öt percet és elkészíted a paleo tejbegrízt, úgy egy lendülettel még egy desszertet összedobhatsz. Vagyis érdemes a tejbegrízből legalább dupla adagot összehozni és a felét az ízesítés előtt eltenni vagy félre tenni. Ugyanis a gyümölcsös pohárkrém alapja megegyezik a tejbegrízével. Ha vendégeket vársz akkor is remek paleo desszert, mert kétféleképpen is feltálalhatod, de csak egyszer dolgoztál vele, azt is keveset. 

mindenmentes panna cotta a hűtőben kapja meg végső formáját, ezért remek, hűs édesség. Az elkészítése is néhány percet vesz csak igénybe, a többi a hűtő feladata. Éppen ezért akár korábban is elkészítheted, mert jól bírja a gyűrődést a hűtőben akár napokig is. 

Igazi paleo desszert különlegesség a meggyes sajttorta falatok. Azért is érdemes feleleveníteni ezt a receptet, mert hamarosan itt a meggy szezonja és igazán méltó módon használhatjuk fel ezt a savanykás gyümölcsöt. Meglehetősen látványos a formája is, ezért vendégeknek is javaslom elkészíteni. 

Van egy nagy kedvencem a paleo desszert közül, a kókuszos csoki. Azon kívül, hogy mindössze csak négy hozzávaló szükséges hozzá, az egyik legfinomabb édesség. Késes aprítóban készül, majd a hűtőben nyeri el végső alakját. Hetekig eláll és a gyerekek is nagyon szeretik. 

A nyári paleo desszert sorából nem maradhat ki a paleo meggyes fagyi és akrémes, mindenmentes fagyi sem. Mindkét receptet elkészíthetitek nem csak meggyel vagy eperrel, hanem bármilyen gyümölccsel. A lényeg, hogy fagyasztott banán mindig legyen a mélyhűtőben a legforróbb nyári napokon. Így bármikor villámgyorsan készülhet paleo fagyi a konyhádban.