Paleo rakott édesburgonya

Amikor megismertem az édesburgonyát szélesre tárult a kapu előttem a régi krumplis ételek “újrahasznosításában”. Persze a batáta avagy az édesburgonya azért másképp viselkedik, mint a hagyományos krumpli, azért sokmindent el lehet vele készíteni. Főzve például nem jó. Viszont a paleo rakott édesburgonya elkészítésekor nem kell előfőzni, mert gyorsan megpuhul.

Hozzávalók:

4 nagyobb szem (vagy jó sok apró) édesburgonya, 10 tojás, 1 szál füstölt kolbász, 20 dkg keménysajt, só, 1 teáskanál só- és adalékanyag-mentes ételízesítő.

Elkészítése:

  1. 7 tojást megfőzünk.
  2. A meghámozott édesburgonyát maximum fél centi vastagságú karikákra vágjuk.
  3. A kolbászt felszeleteljük vékony karikákra.
  4. A lereszelt keménysajtot összekeverjük a három tojással, sóval és a só- és adalékmentes ételízesítővel.
  5. Tűzálló tálba lerakunk egy sor édesburgonyát.
  6. Rákerülnek a kolbászkarikák.
  7. Erre kerülntk főtt tojáskarikák.
  8. Befedjük vékony réteg sajtos tojással.
  9. Addig rétegezzük, amíg elfogynak az alapanyagok.
  10. A tetejére kerüljön a maradék sajtos tojáskeverék.
  11. 200 fokos sütőben, lefedve addig sütjük, amíg az édesburgonya megpuhul.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben