Amikor megismertem az édesburgonyát szélesre tárult a kapu előttem a régi krumplis ételek “újrahasznosításában”. Persze a batáta avagy az édesburgonya azért másképp viselkedik, mint a hagyományos krumpli, azért sokmindent el lehet vele készíteni. Főzve például nem jó. Viszont a paleo rakott édesburgonya elkészítésekor nem kell előfőzni, mert gyorsan megpuhul.
Hozzávalók:
4 nagyobb szem (vagy jó sok apró) édesburgonya, 10 tojás, 1 szál füstölt kolbász, 20 dkg keménysajt, só, 1 teáskanál só- és adalékanyag-mentes ételízesítő.
Elkészítése:
- 7 tojást megfőzünk.
- A meghámozott édesburgonyát maximum fél centi vastagságú karikákra vágjuk.
- A kolbászt felszeleteljük vékony karikákra.
- A lereszelt keménysajtot összekeverjük a három tojással, sóval és a só- és adalékmentes ételízesítővel.
- Tűzálló tálba lerakunk egy sor édesburgonyát.
- Rákerülnek a kolbászkarikák.
- Erre kerülntk főtt tojáskarikák.
- Befedjük vékony réteg sajtos tojással.
- Addig rétegezzük, amíg elfogynak az alapanyagok.
- A tetejére kerüljön a maradék sajtos tojáskeverék.
- 200 fokos sütőben, lefedve addig sütjük, amíg az édesburgonya megpuhul.