Mindenmentes mandulás piskóta

Gyors és egyszerű sütemény kellett a napokban, mert vendégségbe indultunk. Mivel pár héttel korábban Hévízen üdültünk és ott elénk tettek a vacsinál egy igazi, békebeli kókuszos kockát, így jött az ötlet: legyen mindenmentes mandulás piskóta. Olyannyira jól sikerült, hogy majdnem nem sikerült lefotóznom, mert gyorsan elfogyott. 

mandulás piskóta

Hozzávalók:

5 tojás, 5 evőkanál eritrit, 5 púpozott evőkanál mandula őrlemény, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 tábla étcsokoládé, kókuszreszelék. 

A mindenmentes mandulás piskóta elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. 
  2. A fehérjéket habbá verjük. 
  3. Amikor már majdnem kemény a hab, hozzá adjuk kanalanként az eritritet.
  4. Majd adjuk hozzá egyenként, folyamatos keverés közben, a tojások sárgáját.
  5. Tegyük bele a szódabikarbónát és keverjük el alaposan, még a géppel. 
  6. Egy keverőlapát segítségével keverjük bele kanalanként a mandula őrleményt.
  7. Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe a masszát.
  8. 190 fokra melegített sütőbe tesszük és 25 percig sütjük. 
  9. Amikor kihűlt, olvasztott csokoládéval kenjük meg a tetejét. 
  10. Rászórjuk a kókuszreszeléket.