Tavaszi húspástétom

Néhány felesleges csirkecomb árválkodott a mélyhűtőben. A sülthúshoz már nem volt kedvünk semmilyen formában, a pörkölt is már unalmas volt egy kicsit. Ekkor jött az ötlet: készüljön belőle tavaszi húpástétom, amelyet szintén tavaszi salátával tálaltunk.

Hozzávalók:

3 egész csirkecomb, 2 fej vöröshagyma, 1 teáskanál kakukkfű, 2 evőkanál pirospaprika, só, víz, 3 evőkanál zsír, 3 evőkanál paradicsomlé, 10 dkg keménysajt, 3 tojás, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg vaj, 1 teáskanál dijoni mustár.

A tavaszi húspástétom elkészítése:

  1. Kicsontozzuk és felkockázzuk apróra a csirkecombokat.
  2. A felkockázott vöröshagymát megpároljuk zsíron.
  3. Rádobjuk a csirkecomb darabokat.
  4. Fehéredésig sütjük.
  5. Rászórjuk a pirospaprikát és összeforgatjuk.
  6. Alacsony lángon maximum egy percig kevergetjük, majd rátesszük a paradicsomlevet és felüntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  7. Fűszerezzük kakukkfűvel és sózzuk.
  8. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul és a szaftja sűrű lesz.
  9. Miután kihűl a pörkölt késes aprítóba tesszük.
  10. Hozzátesszük a három, keményre főzött tojást.
  11. Hozzátesszük a snidlinget, petrezselyemzöldet, vajat, mustárt és a reszelt keménysajtot.
  12. Krémesre összeaprítjuk.
  13. Szilikon muffinformákba töltjük és hűtőbe tesszük néhány órára.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben