Karfiolos muffin zelleres batátakrémmel

Bizonyos időközönként egész egyszerűen elegem lesz a húsból és néhány napig vagy hétig csak zöldséges ételeket eszünk. Ennek FF sem szokott ellen állni. Így történt ez pár napja is, de épp sok időm nem volt valami bonyolultat rittyenteni. Egyébként is, bármennyire szeretek főzni, bizony a gyorsan elkészíthető recepteket preferálom. Na ilyen a karfiolos muffin zelleres batátakrémmel. 

Nincs vele sok munka és meglehetősen látványos. Ha mégis hússal ennéd, akkor tegyél alá egy-egy szelet füstölt, házi sonkát, igen finom vele. 

Hozzávalók a karfiolos muffinhoz (6 darab):

4-5 kisebb karfiol rózsa (1 közepes karfiol negyede)

1 szál sárgarépa

egy zellergumó harmada

3 tojás

fél alma

23 gerezd fokhagyma

1 lilahagyma

1 közepes édesburgonya

2 evőkanál zöldbanánliszt

1 teáskanál só

1 teáskanál majoranna

1 teáskanál oregánó

2 teáskanál őrölt pirospaprika

negyed teáskanálnyi őrölt feketebors

1 evőkanál zsír

Elkészítése:

A zöldségeket késes aprítóban a lehető legkisebbre aprítjuk. 

Egy tálban összekeverjük a felaprított zöldségeket a tojásokkal és a fűszerekkel, majd a zöldbanán liszttel is. 

A muffinformákat kizsírozzuk és bele tesszük a zöldségmasszát. 

200 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. 

Hozzávalók a zelleres batátakrémhez

2 közepes batáta 

egy zellergumó harmada

fél teáskanál fokhagymapor

fé teáskanál só 

1-2 evőkanál zsír

Elkészítése:

Az édesburgonyát és a zellert kisebb kockákra szeleteljük.

sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és meglocsoljuk egy evőkanálnyi zsírral, amelybe alaposan beleforgatjuk. 

200 fokos sütőben 20-25 perc alatt puhára sütjük. 

Egy tálba tesszük a sült zöldségeket.

Hozzá teszünk egy evőkanálnyi zsírt, sót valamint a fokhagymaport. Alaposan összeturmixoljuk botmixerrel. 

Műanyag zacskóba töltjük, amelynek egyik sarkát levágjuk, majd a megsült zöldségmuffin tetejére nyomjuk.