Kajszibarackos – datolyás paleo fagyi

A június az átlagosnál melegebb volt – harsogta a rádió. Éreztük. Így minden, ami hűsítő, azt bevetettük, hogy dolgozni tudjunk. Bár jobb lett volna a Balaton partján egy árnyékos teraszú kávézóban üldögélni, de sebaj. A kajszibarackos-datolyás paleo fagyi, ha nem is feledtette velünk a Balaton iránti sóvárgást, de jobbá tette a forró napjainkat. 

Hozzávalók: 

2 marék fagyasztott kajszibarack, 4 nagy és puha datolya, 1 kanál agavé szirup (vagy bármilyen édesítő, amit használsz), 1 dl kókusztej, 1 fagyasztott banán. 

A kajszibarackos-datolyás paleo fagyi elkészítése: 

  1. Felkockázva fagyasszuk le a gyümölcsöket. 
  2. Tegyük a fagyott gyümölcsöket a a turmixba. 
  3. Tegyük hozzá a kimagozott datolyákat. 
  4. Tegyük hozzá az édesítőt és a kókusztejet. 
  5. Alaposan turmixoljuk össze.
  6. Azonnal tálaljuk. 

Tipp: 

Ha nincs szép nagy és puha aszalt datolyád, csak a hosszúkás hungarocell-tálkás, kiszáradt változatot kaptad, akkor áztasd be forró vízbe úgy fél-egy órára. Így megpuhul.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben