Töltött cukkini gluténmentesen

A cukkini szezon a vége felé közeleg, de azért még van áldozat a hűtőben. Ráadásul a boltokban még jó áron kínálják, érdemes belőle vásárolni, néhány hét múlva már csak import cukkinik kelletik majd magukat a polcokon. De addig készüljön a hazaiból töltött cukkini gluténmentesen. Ez a recept olyannyira sikert aratott idén, hogy még vendégváró ebédnek is elkészítettem és akkor is elismerő szavakat kaptam. A titka a fűszerkeverék, amelyet én készen vettem, de otthon sem nagy dolog elkészíteni. Megadom a hozzávalókat. Egyébként Ras el Hanout marokkói fűszerkeverék néven vásároltam. 

Hozzávalók a fűszerkeverékhez: 

kurkuma, koriander, csípős paprikapor, édeskömény, só, fokhagymapor, római kömény, görögszéna, őrölt fekete bors, gyömbérpor

Hozzávalók a töltött cukkinihez

1 nagyobb cukkini, 0,5 kg darált pulykahús, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál só, 4-5 evőkanál fűszerkeverék, 15 dkg kemény sajt.

A töltött cukkini gluténmentesen elkészítése

  1. A cukkinit félbe vágjuk és kivájjuk a magjait.
  2. Tepsibe tesszük és megszórjuk sóval és a fűszerkeverékkel.
  3. A hagymát apróra vágjuk és belekeverjük a darált húsba.
  4. Megszórjuk 2 evőkanál fűszerkeverékkel.
  5. Alaposan összekeverjük a húst a fűszerrel majd beletöltjük a cukkinibe. 
  6. 190 fokos sütőbe tesszük és 45 percet sütjük.
  7. Ezután kivesszük és a töltött cukkinik tetejére tesszük a reszelt sajtot.
  8. Addig sütjük, amíg ráolvad a sajt.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben