Az idei első paleo grill étel

Ha volna kertünk, abban biztosan lenne grillező hely. Az is biztos, hogy amikor csak tehetnénk ott főznénk. Az ételek íze összehasonlíthatatlanul jobb, ha szabadban készülnek. De nincs kertünk, csak egy meglehetősen szűkös erkélyünk. De ennek is nagyon örülünk és kihasználjuk, ahogy csak lehet. Arról már írtam nektek, hogy mindenfélét termesztek is rajta. Ugyanakkor oda ülünk ki kávézni és ott is ebédelünk, amikor csak lehet. Mi több, grillezünk is ott. Persze nem faszenessel, hanem egy asztali elektromossal, de mégis az érzés adott. A balkonon elkészített paleo grill étel számunkra mennyei és számos variációban készül. Most kettőt meg is mutatok. Az egyik magyaros, a másik indiai ihletésű. De abban egyformák, hogy mindkettő nagyon finom.

Az insisi iheletésű páchoz használhatsz curry fűszerkeveréket is. A magyarosnál a majorannát lecserélheted zsályára vagy kakukkfűre. Úgy is nagyon finom lesz.

Hozzávalók

csirkemellfilé, csirkecombfilé, só, bors, fokhagymagranulátum, pirospaprika, majoranna, olívaolaj, kurkuma, cayenne bors

Elkészítése

  1. A magyaros fűszerezéshez a filéket meglocsoljuk olívaolajjal, pirospaprikával, sóval, borssal, fokhagymagrtanulátummal és majorannával.
  2. Az indiai fűszerezéshez a filéket is megolajozzuk, megszórjuk sóval, borssal, cayenne borssal és kurkumával.
  3. Legalább egy órányit hagyjuk a hűtőben összeérni az ízeket.
  4. Grillen megsütjük. Salátával tálaljuk.