Paleo zellerkrémleves maradékokból

Egy viharos vasárnap délután kezdődött az egész. A hétfői munkahelyi ebédet készítettem el, amely paleo paradicsomos gombóc volt. Annak rendje, s módja szerint megfőztem kissé sós vízben a húsgombócokat. Amikor már majdnem kiöntöttem a húsgombóc levét, rájöttem, hogy az bizony egy alaplé, amelyből finom leves készíthető. Megkóstoltam és finom volt. Így kutakodni kezdtem a hűtőben és elővarázsoltam egy régebbi zellert. Ideje volt felhasználni. Így nem volt kérdés, hogy zellerkrémleves lesz. Ahogy az elő van írva elkészítettem a zellerkrémlevest.

Az a helyzet, hogy szeretek szimultán több ételt készíteni. Így történt ez ezen a bizonyos viharos vasárnap délutánon is. Cukkinisajt készítésébe csaptam bele kicsit félve. Egyszer már ugyanis megpróbáltam, de kijelethetjük, hogy kudarccal végződött. Minden lett a végeredmény, csak sajtra hasonlító dolog nem. Ráadásul elkövettem azt az amatőr háziasszony hibát, hogy akkor próbáltam ki a receptet, amikor vacsoravendégeket hívta. De ők cukik voltak és nagy mosollyal az arcukon ették meg azt a valamit.

Tehát, amíg a zellerkrémleves hűlt a turmixolásig, addig elvégeztem a cukkinisajt készítésének utolsó lépéseit. Ekkor derült ki, hogy maradt még párolt cukkini és pár szál friss petrezselyemzöld, egyenesen a balkonkertészetemből. Nem titok, hogy utálok kidobni bármilyen ételt vagy maradékot. Ha lehet újrahasznosítom. A nagy zivatar közepette az az ötletem támadt, hogy belehajítom ezt a két hozzávalót az éppen hűlő zellerkrémlevesbe, végül is mi baj lehet? Megtettem és nem bántam meg. Még krémesebb állaga lett a levesnek és igazán kellemes ízt adott hozzá a petrezselyemzöld. Ha tehetitek próbáljátok ki.

Használd fel te is a maradékokat, így lefaraghatsz a havi kosztpénzből. Segítségül egy egész könyvet írtam neked erről, amit ingyenesen letölthetsz innen.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben