Grillezett paleo csirke keleti módra

A nyár egyik adománya, hogy a szabadban is főzhetünk és süthetünk. Érdemes is, mert párja nincs ezeknek az ételeknek az ízének. Az egyik legegyszerűbb a grillezés, ugyanis azt már előre el lehet készíteni és bepácolni. Így már csak ki kell sütni a húst, amely pillanatok alatt kész és egy salátakörettel tálalni. Közben pedig remek társaságban szórakozhatunk. A grillezett paleo csirke is így készült. 

Hozzávalók:

1 csirkecomb filé (fejenként), 1 evőkanál agavé szirup, 1 mokkáskanál kurkuma, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, fél mokkáskanál őrölt fahéj, fél mokkáskanál cayenne bors, fél mokkáskanál őrölt gyömbér, fél mokkáskanál római kömény, só. 

Grillezett paleo csirke elkészítése:

  1. Összekeverjük a fűszereket – a só kivételével – az agavé sziruppal. 
  2. A csirkecomb filéket mindkét oldalukon besózzuk és legalább egy fél órára betesszük a hűtőbe. 
  3. Ezután bekenjük a fűszeres agavé sziruppal. 
  4. Grillrácsra tesszük és pár perc alatt készre sütjük. 

Tipp:

Forgasd meg többször a húst, mert az agavé szirup miatt gyorsan odakaphat. Gyümölcsös salátával igazán finom.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben