A nyár egyik adománya, hogy a szabadban is főzhetünk és süthetünk. Érdemes is, mert párja nincs ezeknek az ételeknek az ízének. Az egyik legegyszerűbb a grillezés, ugyanis azt már előre el lehet készíteni és bepácolni. Így már csak ki kell sütni a húst, amely pillanatok alatt kész és egy salátakörettel tálalni. Közben pedig remek társaságban szórakozhatunk. A grillezett paleo csirke is így készült.

Hozzávalók:
1 csirkecomb filé (fejenként), 1 evőkanál agavé szirup, 1 mokkáskanál kurkuma, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, fél mokkáskanál őrölt fahéj, fél mokkáskanál cayenne bors, fél mokkáskanál őrölt gyömbér, fél mokkáskanál római kömény, só.
Grillezett paleo csirke elkészítése:
- Összekeverjük a fűszereket – a só kivételével – az agavé sziruppal.
- A csirkecomb filéket mindkét oldalukon besózzuk és legalább egy fél órára betesszük a hűtőbe.
- Ezután bekenjük a fűszeres agavé sziruppal.
- Grillrácsra tesszük és pár perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Forgasd meg többször a húst, mert az agavé szirup miatt gyorsan odakaphat. Gyümölcsös salátával igazán finom.