Paleo reggeli receptek – ki ne hagyd!

Olyan nincs, hogy nem reggelizel – mondta mindig a nagymamám, amikor nyári szünetekben úgy tíz óra tájékán kibotladoztam a hálószobából és megpróbáltam vele ellenkezni. Azonnal megkent kacsazsírral egy puha, ropogós héjú kenyeret és mellé tett néhány szál zsenge újhagymát. Mondjuk ilyen felhozatalnak sosem tudtam ellen állni, így ő győzött. Felnőttként már én is úgy érzem: a legnagyobb botorság kihagyni a reggelit, mert nélküle az egész délelőtt fabatkát sem ér. De mi van akkor, ha nem jöhet szóba a pillanatok alatt kivitelezhető, jó öreg zsíros kenyér (na jó, vagy épp valamilyen szendvics, esetleg pirítós, netán péksütemény)? A paleo reggeli receptek gyűjteményével áthidalható a probléma. Mutatok most három gyors ám annál finomabb megoldást. Neked már csak azt kell kitalálni, hogy mivel iszod a kávét.

Kétségtelen, hogy rohanós, hétköznapi reggeleken a paleo elv szerinti reggeli egy mumus lehet. Pedig nem kell annak lennie, az viszont igaz, hogy igényel egy kis előre gondolkodást. Ám ezt most megspórolom nektek, ezzel a három igen gyors paleo reggeli receptek füzérével. 

Tükörtojás elegánsan és gyorsan

Nagyjából öt perc az összekészítése, de azt is megteheted, hogy este előkészíted és beteszed a hűtőbe. Így elég reggel félálomban bedobni a sütőbe a tükörtojás muffint baconnel és amíg lezuhanyozol elkészül. Persze csak egy nagyon gyors zuhany fér bele! Azután már csak tányérra kell tenned és mondjuk házi majonézt tenni mellé vagy egy maréknyi zöld salátát. De az is jó, ha kápia paprikát szeletelsz mellé, vagy nyáron paradicsomot, esetleg uborkát. Így pillanatok alatt tartalmas regglit tálalhatsz. 

Még főzni sem kell

A legjobb reggelik egyike, amikor főzni sem kell. Atavaszi húspástétom éppen ilyen. Ugyanis ezt már napokkal előbb is elkészítheted és csak elő kell kapnod a hűtőből. Ráadásul remek maradékmentő paleo reggeli receptek egyike is egyben. Ugyanis a főtt húst kiválóan fel tudod használni hozzá a húslevesből. 

Tálalhatod ezt az ételt zöldsalátával, de nagyon finom kemény sajttal, paradicsommal, paprikával és uborkával körítve is. 

Paleo reggeli receptek: csavarodj be egy kicsit

Ezt a receptet akkor találtam ki, amikor a barátnőmhöz utaztam Gran Canariára. Fapados repcsiken ugyanis nem túl nagy a választék ugyanis a paleo elv szerinti élelmiszerekből. Így kellett valami uzsonna, amíg hza érek. Ekkor jutott eszembe asonkás tekercs, amely tulajdonképpen egy kenyér nélküli szendvics összetekerve. Ehhez szükséges olyan kemény sajt, amely fel van szeletelve, ilyet találsz cheddarból. Ezt aztán megtöltheted salátával, sonkával, de jól illik bele a császárszalonna, füstölt kolbász is. Készítheted vegetáriánus módon is sok zöldséggel, valamint avokádóval vagy főtt tojással teheted laktatóvá. A főtt tojást már előző este is elkészítheted és ezzel már nem lesz gondod.