Gombakrém leves gluténmentesen és gyorsan

A gomba minden évszakban jó alapanyag. Tápláló és nem mellesleg nem is tartozik a drága termékek közé. FF szereti az ízét, de valahogy a gomba állagával nincs kibékülve. Miszlikbe aprítva azért megeszi. Így a legideálisabb gombás étel számára a gombakrém leves gluténmentesen.
Gyorsan elkészül, azonban jó, ha van hozzá húsleves alaplé. Vízzel is elkészíthető, de húslevessel sokkal gazdagabb lesz az íze. Ezért azt javaslom, amikor húslevest készítesz, nagyobb adagot főzz belőle. Tegyél el belőle a mélyhűtőbe is, így bármikor készíthetsz vele krémleveseket.

Hozzávalók:

500 dkg csiperke gomba,
2 liter húsleves,
2 evőkanál libazsír,
1 teáskanál kakukkfű,
só és bors ízlés szerint.

A gombakrém leves gluténmentesen elkészítése:

  1. A felszeletelt gombát a megolvasztott zsíron megpároljuk.
  2. Amikor már félpuha ráöntjük a húslevest.
  3. Fűszerezzük és addig főzzük, amíg a gomba megpuhul.
  4. Botmixerrel pürésítjük a levest.
  5. Kókusztejszínnel dúsítva tálaljuk.

Tipp:

Önmagában is finom, de tálalhatjuk reszelt sajttal, pirított gombadarabokkal vagy akár sült bacon darabkákkal is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben