Vérnyomáscsökkentő paleo turmix

Az utóbbi időben nagyon odafigyelünk arra, hogy pontosan mi is kerül az asztalunkra. Nem csak az fontos, hogy egészséges legyen, no és paleo, hanem még az épp meglévő nyavajáinkra is gyógyír legyen. Így alakult ki a vega paleo étrendünk is nyár végén a Férjek Ferrarijának köszvényrohama okán. De a vérnyomása is a kelleténél magasabb volt, így most számos erre való ételnek néztünk utána. Az egyik legfinomabb a vérnyomáscsökkentő paleo turmix. Télen remek napindító, de uzsonnaként is megállja a helyét. Ugyanakkor csak ez a turmix kevés ahhoz, hogy ideális legyen a vérnyomásod. Ha magas vérnyomással küzdesz, mindenképpen kérd ki orvosod tanácsát!

Tehetsz bele még banánt, narancslevet. Megszórhatod a tetejét kókuszreszelékkel, maca porral vagy mandulaforgáccsal. Ha túl sűrű lett a turmix, adj hozzá még vizet. Ha lehet ásványvizet vagy szűrt vizet használj. 

Hozzávalók

negyed cékla, 4 centi kígyóuborka, fél alma, 1 evőkanál kókuszreszelék, harmad szál sárgarépa, egy marék magozott és fagyasztott meggy, 2 dl víz, 3 magozott datolya, egy csipet chiamag.

Elkészítése

  1. A felkockázott hozzávalókat turmixba tesszük és alaposan összeturmixoljuk.
  2. Poharakba töltjük.
  3. Megszórjuk a tetejét chiamaggal.